P10 Hot Smoked Haddock

P10 Ζεστό Καπνισμένος μπακαλιάρος

Dan Shahin

Αυτό το ζεστό και ανακουφιστικό καπνιστό μπακαλιάρο μπορείτε να το απολαύσετε για brunch, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Ingredients

2 Φιλέτα Haddock

Αλμη:

1L Νερό

50 γρ Αλάτι

50 γρ Καστανή Ζάχαρη

+ οποιαδήποτε αρωματικά της επιλογής σας. Συνηθίζαμε:

2 Φύλλα Δάφνης

Ξύσμα πορτοκαλιού

Ξύσμα λεμονιού

1 κλωνάρι Θυμάρι

Αυτή η συνταγή άλμης έχει φτιαχτεί για 2 φιλέτα ψαριού, αλλά μπορεί εύκολα να αυξηθεί για περισσότερα.

Preparation

Μέθοδος:

Βάλτε όλα τα υλικά άλμης σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη και μετά αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσει, αλατίστε τον μπακαλιάρο για 30-60 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα, ξεσκέπαστο στο ψυγείο σε σχάρα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μόλις το Haddock σας στεγνώσει και είναι έτοιμο να καπνίσει, ρυθμίστε τον καπνιστή P10 να καπνίζει χωρίς θερμότητα. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε σκλήθρα με άσπρο ψάρι, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε το σφενδάμι μας ή οποιοδήποτε ξύλο της επιλογής σας για παρόμοια νόστιμα αποτελέσματα.

Βάλτε το Haddock στο καπνιστή P10 και αφήστε το να καπνίσει για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά καπνού ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή P10 στους 75 C.

Αφήστε το Haddock να καπνίσει για περίπου 1,5-2 ώρες για να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία των 62 C και σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο και φάτε κρύο.

Απλώς απολαύστε αμέσως ή χρησιμοποιήστε το ζεστό καπνιστό Haddock για να φτιάξετε ένα νόστιμο πατέ προσθέτοντας τις νιφάδες σε ένα μείγμα από τυρί κρέμα, χρένο, σχοινόπρασο και χυμό λεμονιού.

Κλήθρα
 ξύλο

Bisquettes Alder για τους Bradley Smokers

Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.

Shop Now