Smoked Lobster Mac and Cheese

Καπνιστό αστακό Μακαρόνια με τυρί

Thomas Karlstein

Πάντα μου άρεσε η αντίφαση στο πολυτελές πρόχειρο φαγητό.

Ingredients

2 φρέσκοι αστακοί

μακαρόνια με τυρί

100 g real light lager

230 γρ γάλα

14 g κιτρικό νάτριο

360 γρ τριμμένο αλμυρό τυρί χωρίς γλυκύτητα (προτείνεται 70% τσένταρ 30% γκούντα ή ένταμ)

300 g ξηρά ζυμαρικά (ζυμαρικά με αγκώνα για την κλασική αμερικάνικη αίσθηση mac and cheese)

ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα με πιθανώς τραγανό τηγανητό στραγγισμένο μπέικον τριμμένο τσένταρ ή άλλο τυρί

Preparation

Μια πρώιμη ανάμνηση είναι το πολυτελές burger στο mamma's κατά μήκος του Ε4 στο δρόμο για την Arlanda, όπου θα μπορούσατε να παραγγείλετε ένα χάμπουργκερ με, μεταξύ άλλων, ρωσικό χαβιάρι. Δεν ξέρω αν παραγγέλθηκε πολύ συχνά, μάλλον όχι. Ο ίδιος, πάντα του έριξα μια ματιά, ελαφρώς σοκαρισμένος από την τιμή του. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, η τσέπη μου ήταν πολύ άδεια και την πρώτη φορά που θα δοκίμαζα αληθινό χαβιάρι, σίγουρα δεν θα ήταν σε ένα χάμπουργκερ σε μια κουζίνα του δρόμου. Τόσα είχα καταλάβει. Ας ελπίσουμε ότι το επιτηδευμένο μπιφτέκι χόρτασε μερικούς, αν και κυρίως νομίζω ότι ήταν στο μενού για να δημιουργήσω ένα σνακ παγωτό.

Εδώ είμαι, είκοσι πέντε χρόνια μετά, γράφω για ένα χάμπουργκερ που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, από ένα μέρος που, τουλάχιστον στην αρχική του μορφή, δεν υπάρχει πια. Λέγοντας πολυτελές πρόχειρο φαγητό, δεν εννοώ μόνο πολυτελές όπως στο ακριβό, μπορεί να είναι και πολυτελές στο βαθμό που είναι καλά προετοιμασμένο. Ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει είναι όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των συστατικών. Όπως και στο πιάτο που θα μαγειρέψουμε σήμερα. Ο φρέσκος καπνιστός αστακός σε συνδυασμό με κάτι τόσο απλό όπως τα μακαρόνια και το τυρί είναι μια πραγματική μετωπική σύγκρουση όσον αφορά τα συστατικά, αλλά οι γεύσεις σίγουρα πάνε χέρι-χέρι, γι' αυτό μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για το Lobster Mac & Τυρί. Το να μην βιδώνω λίγο ένα ήδη κλασικό πιάτο θα ήταν εντελώς διαφορετικό από εμένα.

Για αυτόν τον λόγο φυσικά καπνίζω τον αστακό. Όχι εντελώς από το μηδέν, εξακολουθεί να μαγειρεύεται σε ένα κατάστημα, αλλά μετά από περίπου μία ώρα στον καπνό, έχει τη σωστή ποσότητα γεύσης καπνού για να φτάσει αυτό το πιάτο ακόμα πιο ψηλά. Τελευταία στιγμή έβαλα και το μπολ με τα μακαρόνια και το τυρί στον καπνό. Η σάλτσα λιπαρού τυριού, προσεκτικά αρωματισμένη με ελαφρύ ζωμό και γάλα, απορροφά γρήγορα τα αρώματα καπνού και παίρνει χρώμα.

Τέλος, καπνιστός αστακός και ζυμαρικά ψήνονται στη σχάρα με περισσότερο τυρί. Σερβίρεται με τραγανό μπέικον και μερικά όμορφα χόρτα από πάνω, είναι σχεδόν λάθος να βάζετε πια τη λέξη πρόχειρο φαγητό στο στόμα σας.

Καπνιστός αστακός - Μέθοδος:

Κλείστε τα κεφάλια από τους αστακούς. Τοποθετήστε σε μια σχάρα καπνίσματος έτσι ώστε τα υγρά στα κελύφη να συγκρατούνται κατά το κάπνισμα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Καπνίζετε τους αστακούς στην κορυφή του καπνιστή με ήπιες μπισκότες για 1 ώρα στους 70°C περίπου.

Mac και τυρί (με σάλτσα τυριού που δεν κόβεται) - Μέθοδος:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλάτι μόνο πολύ ελαφρά.

Στραγγίζετε το νερό και ξεπλένετε με δροσερό νερό ώστε να σταματήσει το μαγείρεμα χωρίς να παγώσουν τα ζυμαρικά.

Αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε με τη σάλτσα τυριού. Είναι πιο εύκολο να φτιάξετε τη σάλτσα τυριού σε θερμομίξερ.

Ανακατεύουμε τα υγρά με κιτρικό νάτριο μέχρι να διαλυθούν.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 70°C, ταχύτητα 3 και απλώς τροφοδοτήστε το τυρί καθώς λιώνει. (Χωρίς θερμομίκτη, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα, λειτουργεί εξίσου καλά σε κανονική κατσαρόλα με μίξερ χειρός. Ωστόσο, θυμηθείτε να μην ανεβάζετε πολύ τη θερμοκρασία.

Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση υδατόλουτρο. Ζεσταίνουμε τα υγρά σε ένα λουτρό νερού μέχρι να φτάσει το μέγιστο στους 70°C. Όταν διαλυθεί το αλάτι, αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή.

Δουλέψτε το τυρί με ένα μπλέντερ. Συνεχίστε με περισσότερο τυρί καθώς λιώνει.)

Ανακατέψτε δύο μερίδες ζυμαρικών σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ή μπολ.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Ενδεχομένως, να μην καταναλωθεί όλη η σάλτσα τυριού. Τα ζυμαρικά πρέπει να απορροφούν, αλλά δεν πρέπει να πνίγονται.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 λεπτών του καπνού του αστακού, τοποθετήστε το μπολ με τα ανάμεικτα μακαρόνια και το τυρί στο καπνιστή. (Προσπαθήστε να ταιριάξετε το μείγμα ζυμαρικών και τυριού με το τελικό στάδιο του αστακού στον καπνό. Δεν θέλετε να κρυώσουν πολύ τα ζυμαρικά.)

Σερβίρισμα:

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πάντα από τον καπνό. Συναρμολογήστε τους αστακούς πάνω από δύο μπολ σερβιρίσματος γεμάτα με mac και τυρί. Γαρνίρουμε (κυρίως τα ζυμαρικά) με τριμμένο τυρί και μετά περνάμε στην υψηλότερη θερμοκρασία κάτω από το στοιχείο γκριλ σε φούρνο. Όταν πάρει χρώμα το τυρί - το βγάζουμε και γαρνίρουμε με προαιρετικά αξεσουάρ, όπως τραγανό μπέικον, τριμμένο τυρί και ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.