P10 Hot Smoked Salmon

Ζέστη P10 Καπνιστό σολομό

Dan Shahin

Σούπερ εύκολο και υπέροχη γεύση!

Ingredients

2 Φιλέτα Σολομός

Ξηρά άλμη:

50 γρ Αλάτι

50 γρ Καστανή Ζάχαρη

Αυτή η συνταγή για ξηρή άλμη έχει φτιαχτεί για 2 φιλέτα ψαριού, αλλά μπορεί εύκολα να αυξηθεί για περισσότερα.

Preparation

Μέθοδος:

Ανακατεύουμε μαζί το αλάτι και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε άφθονα το ψάρι από όλες τις πλευρές. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε τη θεραπεία από τον σολομό και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να στεγνώσει, ξεσκέπαστο στο ψυγείο σε σχάρα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μόλις ο σολομός σας στεγνώσει και είναι έτοιμος να καπνίσει, ρυθμίστε τον καπνιστή P10 στους 95 C και καπνίστε. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε σκλήθρα με σολομό, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε το σφενδάμι μας ή οποιοδήποτε ξύλο της επιλογής σας για παρόμοια νόστιμα αποτελέσματα.

Βάλτε τον σολομό στο καπνιστή P10 και αφήστε τον ζεστό να καπνίσει για 1,5-2 ώρες για να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία 55-60 C ανάλογα με το φινίρισμα που επιθυμείτε και σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο και φάτε κρύο.

Κλήθρα
 ξύλο

Bisquettes Alder για τους Bradley Smokers

Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.

Shop Now