Smoked prawns with garlic aioli, grilled bread and quail eggs

Καπνιστές γαρίδες με σκόρδο aioli, ψητό ψωμί και αυγά ορτυκιού

Thomas Karlstein

Δεν είναι μυστικό ότι όταν κάτι πρόκειται να γιορταστεί, γίνεται καλύτερα με καλό φαγητό.

Ingredients

Οποιαδήποτε ποσότητα γαρίδες (κατά προτίμηση φρέσκες, εναλλακτικά αποψυγμένες κατεψυγμένες)

Aioli - συνταγή

1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 αυγό

1,5 κουταλάκι μουστάρδα Dijon

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί

2,5 dl κραμβέλαιο αλάτι και πιπέρι

Προστέθηκαν πρόσθετα:

Κλαδιά άνηθου

Βραστά αυγά ορτυκιού

Σφήνες λεμονιού

Ψωμί στη σχάρα

Κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

Preparation

Δεν είναι μυστικό ότι όταν κάτι πρόκειται να γιορταστεί, γίνεται καλύτερα με καλό φαγητό. Όταν είδα αυτή την ηλιόλουστη μέρα να έρχεται, φυσικά ετοιμάστηκα για μια περιπέτεια φαγητού στον κήπο. Το πώς να ξεκινήσει η μέρα μου παίζει σαν ταινία εδώ και λίγες μέρες. Κοιμηθείτε μέσα, αλλά όχι για πολύ. Φτιάξτε πρωινό και σερβίρετε σε μερική σκιά. Φροντίστε να προστατεύεστε ελάχιστα από τον πιο δυνατό ήλιο. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση όταν ξυπνήσει. Χρειάζεται χρόνο. Καλύψτε την πισίνα. Ποτίστε τα φυτά, καθίστε για λίγο. Κάλεσε να πιεις κάτι δροσερό. Σηκωθείτε όταν το σώμα σας αισθάνεται ανήσυχο, κλωτσήστε λίγο χαλίκι και μετά βγάλτε τα παπούτσια σας για έναν σύντομο χορό έξω στο γκαζόν. Στη συνέχεια, μπείτε μέσα, βγάλτε τις γαρίδες, σκουπίστε τις. Ξεκινήστε τον καπνιστή Bradley. Για μεσημεριανό σερβίρονται καπνιστές γαρίδες, ψητό ψωμί, φρεσκοτριμμένο αιολί, άνηθο, λεμόνι και αυγά ορτυκιού. Η σαμπάνια και το misted lager ξεκουράζονται στο μεγάλο μπολ με πάγο.

Έχω μιλήσει για αυτό στο παρελθόν, αλλά το καλό με το μαγείρεμα στον καπνό είναι ότι τα πάντα φροντίζουν από μόνα τους. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και να διασκεδάσετε, να περάσετε μια στροφή από το ντουλάπι καπνιστών και να σημειώσετε ότι μυρίζει παραδεισένια. Η εναλλακτική είναι να κάνετε κάτι με νόημα με τον χρόνο, αλλά μετά χάσατε το νόημα, τότε θα μπορούσατε εξίσου να έχετε μαγειρέψει με τον συνηθισμένο τρόπο. Λοιπόν, στα Σόδομα και τα Γόμορρα η πειθαρχία ήταν αδύναμη, όποιος δεν χαλάρωνε ενώ κάπνιζε κρεμιόταν την ίδια μέρα. Ξέρεις, καλύτερα να ηρεμήσεις για λίγο. Δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα τέτοια μέρα. Είναι σχεδόν μεσοκαλόκαιρο και όλοι ξέρουμε πώς είναι συνήθως ο καιρός εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Βγάλε τα τακούνια σου τώρα, μούσκεψε στη ζέστη. Φορέστε το με το μπικίνι ή τα στενά μαγιό. Ναι, είσαι χοντρός, αλλά και ο γείτονας. Αν έχεις φάει καλά και καλά, μπορείς τουλάχιστον να το κατηγορήσεις. Οι αντίστοιχοι αγαπάτε ο ένας τον άλλον ούτως ή άλλως. Αλλά ό,τι κι αν κάνεις, μην παραπονιέσαι. Να είσαι ικανοποιημένος. Διαφορετικά θα σε υποβιβάσω στις πιο γκρίζες μέρες του Νοεμβρίου. Την ημέρα που αργούσε το λεωφορείο, όταν το δέρμα σου ήταν χλωμό, όταν τελείωσε η πληρωμή, όταν η βάση του σωρού των πλυντηρίων ακουμπούσε στους δύο απέναντι τοίχους του πλυντηρίου, όταν το βράδυ απελευθερώθηκες από το καθάρισμα μετά το πάρτι και ξύπνησε με βαρύ κεφάλι και Τσερνόμπιλ για να τακτοποιήσει την επόμενη μέρα. Απολαύστε, δεν ξέρουμε τίποτα για το αύριο. Συζητείται ευρέως στα διαδικτυακά φόρουμ πώς να καπνίζετε καλύτερα τις δικές σας γαρίδες. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία όπου η γεύση καπνού συνδυάζεται με τη γεύση γαρίδας. Ούτε πολύ δύσκολο, ούτε πολύ εύκολο. Δεν πρέπει να μακραίνουν πολύ, καθώς γίνονται σκληρά, δεν πρέπει να κοντύνουν, καθώς δεν έχουν χρόνο να απορροφήσουν τα αρώματα καπνού. Μετά από πολλές προσπάθειες, πιστεύουμε ότι βρήκαμε τη σωστή συνταγή. Καλή εθνική εορτή τώρα. Πήγαινε Σουηδία!

 

Μέθοδος:

Στεγνώστε τις γαρίδες στον πάγκο της κουζίνας. Όσο πιο στεγνή, τόσο πιο λεπτή είναι η επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση φρέσκες, αλλά οι κατεψυγμένες γαρίδες λειτουργούν μια χαρά. Είναι κυρίως θέμα πρόσβασης.

Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια σχάρα. Εάν είναι μικρά, χρησιμοποιήστε ένα λεπτότερο δίχτυ σιλικόνης για να μην πέσουν κάτω.

Στη συνέχεια καπνίστε στους 66°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Μέθοδος Aioli:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ.

Ξεκινήστε με μόλις τη μισή ταχύτητα, ρίξτε αργά το λάδι.

Καρυκεύουμε κατά βούληση με πιπέρι και αλάτι.

Ποικιλία
 Πακέτο

5 μπισκότα ποικιλίας γεύσης για το Bradley Smoker

Αυτό το πακέτο ποικιλίας περιέχει 24 το καθένα από μήλο, σκλήθρα, μεσκίτι, χικορί και σφενδάμι για μια ποικιλία γεύσεων.

Shop Now