Ribs with a taste of Christmas - another tradition

Παϊδάκια Με μια γεύση των Χριστουγέννων - μια άλλη παράδοση

Thomas Karlstein

Το δέντρο είναι διακοσμημένο, το Gävlebocken (κατά τη στιγμή της γραφής) εξακολουθεί να στέκεται περήφανα και έχει αρχίσει να παίρνει λίγο λευκό γύρω μας.

Ingredients

συνταγή 4-6 άτομα

Παϊδάκια μωρού 4,5 κιλά

1 L Χριστουγεννιάτικο must (όχι ελαφρύ)

Αλμη:

3 L νερό

3 δλ αλάτι

1 δλ ζάχαρη

Τρίψιμο:

2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

0,5 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο

0,5 κουταλιά της σούπας κανέλα

0,5 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο (αλεσμένο)

Στιλβώ:

περίπου. 3 dl ζελέ μούρων rowan

1 δλ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1,5 dl χυμό πορτοκαλιού

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Preparation

Το δέντρο είναι στολισμένο, το Gävlebocken (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) στέκεται ακόμα περήφανο και έχει αρχίσει να ασπρίζει λίγο γύρω μας. Τώρα δεν είναι μακριά μέχρι τις μεγαλύτερες διακοπές μας, αλλά πριν από τότε λίγο για κάτι που έχει ξεχαστεί. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι είναι το «Μεθυσμένο βαρέλι του Θωμά» σήμερα. Ο όρος δεν σημαίνει ότι κάποιος Thomas έχει απαραιτήτως κοιτάξει πολύ βαθιά στο ποτήρι, αλλά είναι ένας δημοφιλής όρος για την ημέρα που του επέτρεπαν να δοκιμάσει τη χριστουγεννιάτικη μπύρα. Ο Τόμας τυχαίνει να έχει την ονομαστική του εορτή σήμερα. Τι πρέπει να είναι μεγάλη διασκέδαση γι 'αυτόν;!

Από περιγραφές ζωής φαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας είναι ίσως η παλαιότερη γνωστή σουηδική χριστουγεννιάτικη παράδοση. Αν είναι αλήθεια ή όχι δεν ξέρω;

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι πολύ πιο πιθανό να φάγατε επανειλημμένα κάτι καπνιστό πολύ πριν από τα Χριστούγεννα. Το κάπνισμα φαγητού είναι επομένως ίσως η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη παράδοση μας. Πρώτα τρως και μετά διψάς. Τι σκέφτονταν εδώ οι ιστορικοί της ζωής; Για να γιορτάσουμε αυτήν την γαστροϊστορική εικόνα, προσφέρουμε ανταλλακτικά παϊδάκια για τα Χριστούγεννα. Τα παϊδάκια με γιορτινές γεύσεις είναι παράδοση για πολλούς. Εγώ ο ίδιος τα έχω συναντήσει λίγο σποραδικά, αλλά δεν τα έχω φτιάξει στο παρελθόν. Όταν εμφανίστηκε η Juliga Kamben, ήξερα ακριβώς τι να κάνω. Ίσως θυμάστε τη σταφίδα 3-2-1 που παρουσίασα πριν από μερικά καλοκαίρια εδώ στο Bradley;

Η προσέγγιση σε αυτή τη συνταγή είναι ένας μοναχικός φαρδύς ευθύς δρόμος με κάγκελα για μια γιορτή. Απολύτως τέλειο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Καθαρίστε λοιπόν τα καλοκαιρινά μπαχαρικά BBQ και αναδείξτε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και όλες τις άλλες γεύσεις που συνδέουμε τόσο θερμά με τα Χριστούγεννα.

Όταν τα παϊδάκια έχουν καπνιστεί για μερικές ώρες με τα μπαχαρικά καλά τριμμένα, βγάζουμε τον χριστουγεννιάτικο μούστο. Το κρέας, το οποίο τώρα έχει αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα, αφήνεται στη συνέχεια να αχνίσει περαιτέρω στο ρόφημα του Ιουλίου προτού χρωματιστεί με ένα γλάσο από ζελέ μούρων ia rowan, τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και πορτοκάλι. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι άλλα Χριστούγεννα με παϊδάκια και δημιουργήσαμε μια νέα χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Ικανοποιημένος με τα παϊδάκια και για να αποτίσω φόρο τιμής στον κόπο των προγόνων μου, κεράσω τον εαυτό μου μια παγωμένη μπύρα με την καπνιστή. Για τα παϊδάκια σερβίρουμε τριμμένο λάχανο τηγανισμένο με βούτυρο και σπιτική παντζαροσαλάτα.

Εμείς στο Bradley σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!
 

Μέθοδος:

Ξεκινήστε με την άλμη ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να διαλυθεί και κρυώσει στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάλτε κάτω τα μπαστούνια και αφήστε τα να κρυώσουν όλη τη νύχτα (12-6 μ.μ.).

Την επόμενη μέρα - ξεκινήστε τον καπνό Bradley στους 110°C και ξεκινήστε τη λειτουργία καπνού.

Ξεπλύνετε τη χτένα κάτω από κρύο νερό και στεγνώστε καλά.

Ανακατέψτε τα ξηρά μπαχαρικά μαζί σε ένα τρίψιμο και απλώστε το μείγμα μπαχαρικών και στις δύο πλευρές του κρέατος. Στη συνέχεια απλώστε τα παϊδάκια στα ράφια και τοποθετήστε τα στο καπνιστή. Στη συνέχεια αφήστε για 3 ώρες.

Διαλέξτε τα πλευρά. Στη συνέχεια φτιάξτε μια ενιαία «μπανιέρα» από πολλές στρώσεις αλουμινόχαρτου.

Τοποθετήστε όλα τα αμορτισέρ στο αλουμινόχαρτο και καλύψτε με τον χριστουγεννιάτικο μούστο. Στη συνέχεια, καλύψτε ώστε όλα να σφραγιστούν εντελώς με περισσότερο αλουμινόχαρτο.

Ρυθμίστε ξανά τον καπνό στην ίδια θερμοκρασία, αλλά με απενεργοποιημένη τη μονάδα καπνού.

Αφήστε για άλλες 2 ώρες.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ποτήρι. Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί σε μια κατσαρόλα. Όταν τελειώσει ο χρόνος, ήρθε η ώρα να βγάλετε τα αμορτισέρ από το αλουμινόχαρτο και να τα ξαναβάλετε στα πλέγματα.

Αλείψτε τα πόδια της χτένας και από τις δύο πλευρές με το γλάσο και τοποθετήστε ξανά στο ντουλάπι Bradley. Ίδια θερμοκρασία (110°C) με πριν, αλλά τώρα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία καπνού.

Αφήστε να σταθεί για άλλες 1-2 ώρες.

Σερβίρετε με προαιρετικά αξεσουάρ.