P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Καπνιστό Ολόκληρο Φασιανός

Dan Shahin

Καπνιστής φασιανός είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το κοτόπουλο.

Ingredients

1 Ολόκληρος Φασιανός

Αλμη:

2L Νερό

54,1 g αλάτι

54,1 g καστανή ζάχαρη

+ οποιαδήποτε αρωματικά της επιλογής σας. Συνηθίζαμε:

1 κουταλάκι του γλυκού Juniper Berries

2 Φύλλα Δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού Κόκκους μαύρου πιπεριού

1 κλωνάρι Θυμάρι

Αυτή η συνταγή άλμης έχει φτιαχτεί για 1 x 650 γραμμάρια φασιανού χρησιμοποιώντας άλμη ισορροπίας 2%, αλλά μπορεί να κλιμακωθεί για όσους θέλετε να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή άλμης ισορροπίας.

Preparation

Μέθοδος:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά άλμης σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και μετά αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει, αλατίστε τον φασιανό για 16-24 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε με πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα, ξεσκέπαστο στο ψυγείο σε σχάρα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μόλις ο φασιανός σας στεγνώσει και είναι έτοιμος να καπνίσει, ρυθμίστε τον καπνιστή P10 να καπνίζει χωρίς θερμότητα. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ξύλα φρούτων ή ξηρών καρπών με φασιανό, για αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε Hickory, αλλά θα μπορούσατε να αλλάξετε με Apple ή Cherry για παρόμοια νόστιμα αποτελέσματα.

Βάλτε τον φασιανό στο καπνιστή P10 και αφήστε τον να καπνίσει για 3 ώρες.

Μετά από 3 ώρες καπνού ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή P10 στους 160C.

Αφήνουμε τον φασιανό να καπνίσει για 1,5-2 ώρες περίπου για να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία των 72 C και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now