Smoked Pulled Lamb Shoulder

Καπνισμένο Τράβηξε. Lamb Shoulder

Dan Shahin

Αυτή η συνταγή είναι για ένα περσικό στυλ τραβηγμένο αρνί ώμο – μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπαχαρικά στο μείγμα μαρινάδας για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε γευστικό προφίλ επιθυμείτε.

Ingredients

1 Αρνί ώμο

Μαρινάδα/Τρίψιμο:

4 Σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος κόλιανδρος

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού

1 κουταλιά της σούπας Σουμάκ

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι αλεσμένο Κάρδαμο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο χυμό λάιμ & ξύσμα από 2 λάιμ

450 γρ ελληνικό γιαούρτι

Ψεκαστικό υγρό:

500 ml χυμό ροδιού

500 ml ζωμός αρνιού ή κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί

Χυμός από 1 λάιμ

Preparation

Μέθοδος:

Συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατέψτε σε μια πάστα και απλώστε ομοιόμορφα σε όλη την ώμη του αρνιού. Κάντε το 12-24 ώρες πριν καπνίσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Ρυθμίστε τους καπνιστές στους 110 C και φορτώστε ό,τι μπισκότα με γεύση Bradley® εσύ διαλέγεις. Χρησιμοποιήσαμε το Cherry καθώς μας αρέσει αυτό με το αρνί.

Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το αρνί και αφήστε το να καπνίσει με ένα ταψί από κάτω για να πιάσει όλους αυτούς τους όμορφους χυμούς.

Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά που σιγοψήνουν, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά σιγοβράζουμε για 10 λεπτά διασφαλίζοντας ότι θα είναι ζεστά όταν τα χρησιμοποιούμε στο βήμα 5.

Μετά από 4 ώρες βγάλτε το αρνί και βάλτε το σε ένα δίσκο με το αλουμινόχαρτο από πάνω για να το σφραγίσετε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αρνί στο καπνιστή με απενεργοποιημένη τη ρύθμιση καπνού χρησιμοποιώντας μόνο θερμότητα (110 C) για άλλα 4-5 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία είναι 95 C.

Μόλις η σπάλα του αρνιού φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 95 C μετά από περίπου 8-9 ώρες, θα πρέπει να είναι πολύ τρυφερή. Το βγάζετε από το τσιγάρο, ρίχνετε το σιγοψήσιμο πάλι στο τηγάνι και αφήνετε το αρνί να ξεκουραστεί στο ταψί που καλύπτεται με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μειώστε το υγρό για να αποκτήσει σύσταση σάλτσας - θα πρέπει να καλύψει όμορφα το πίσω μέρος ενός κουταλιού όταν γίνει.

Μετά από μια ωραία ξεκούραση το αρνί πρέπει να πέφτει από το κόκαλο. Τραβάμε το κρέας και χρησιμοποιούμε το σιγοψήσιμο σαν σάλτσα.

Μπορείτε να το σερβίρετε με όλα τα συνηθισμένα ψητά γαρνιτούρα ή μπορείτε να το διατηρήσετε πιο χαλαρό αυτό το Πάσχα και να το σερβίρετε ως περιτύλιγμα όπως κάναμε με σπιτικά πλακέ ψωμιά, φρέσκο δυόσμο & κόλιανδρο και μια ωραία κουταλιά ελληνικό γιαούρτι. Εντελώς νόστιμο και ωραίο ένα απλό.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now