Hot Smoked Leg of Lamb

Ζεστό Καπνιστό Μπούτι αρνιού

Dan Shahin

Αυτή η εύκολη συνταγή καπνιστού αρνιού αποδεικνύεται ΤΟΣΟ τρυφερό, ζουμερό και γεμάτο γεύση. Θα σου ρίξει κυριολεκτικά τις κάλτσες.

Ingredients

2 κιλά αρνίσιο μπούτι

1 βολβός σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο

1 Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Preparation

Μέθοδος:

Βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν θελήσουμε να το ψήσουμε, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανάψτε τον καπνιστή και ρυθμίστε τον στους 110 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ανάψτε τον καπνό. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα με γεύση ξύλο κερασιάς για τα δικά μας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα γεύσης Bradley θέλετε.

Σπάστε το βολβό του σκόρδου σε σκελίδες και στη συνέχεια κόψτε τις σκελίδες στη μέση.

Με ένα μαχαίρι ζευγαρώματος, τρυπήστε προσεκτικά τρύπες στο μέγεθος της άκρης του δακτύλου σε όλο το μπούτι του αρνιού. Σε κάθε τρύπα βάζετε 1 κομμάτι σκόρδο και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.

Θρυμματίστε το υπόλοιπο σκόρδο σε ένα μπολ, προσθέστε το υπόλοιπο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και περιχύστε με ένα καλό λαδάκι και ανακατέψτε.

Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το τρίβουμε σε όλο το κρέας.

Βάλτε το αρνί στο καπνιστή και καπνίστε για περίπου 2-3 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 57 C για medium rare ή 60 C για medium.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε να ξεκουραστεί για 15-30 λεπτά.

Χαράζουμε και σερβίρουμε.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now