Boulangère Potatoes 

Boulangère Πατάτες

Dan Shahin

Τοποθετήστε το δίσκο πατάτας Boulangère ακριβώς κάτω από το κρέας για να συλλάβετε τις στάζει και τους χυμούς κατά τη διάρκεια του μάγειρα που θα προσθέσουν μόνο στη νόστιμη γεύση.

Ingredients

6 μεγάλες κηρώδεις πατάτες, όπως το Desiree, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Φύλλα από 1 μάτσο Θυμάρι

 600 ml ζωμό - εάν αυτό είναι συνοδευτικό ίσως ταιριάζει με ό,τι άλλο μαγειρεύετε, οποιοδήποτε ζωμό θα λειτουργήσει

25 γρ βούτυρο

Preparation



Σε ένα δίσκο ή ένα πιάτο στρώστε χονδρικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί ψησίματος, μπορείτε να το κάνετε ως πλήρεις μεμονωμένες στρώσεις από το καθένα ή στρώμα 1 επί 1 στη σειρά για να δημιουργήσετε ανάμεικτα στρώματα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα θυμαριού μια πρέζα αλάτι και δυο στροφές μαύρο πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ζωμό προσεκτικά καθώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τρυπήσει μέσα από τις σχισμές της πατάτας και του κρεμμυδιού.
Προσθέστε πρέζες βούτυρο σκορπισμένο στην κορυφή.

Μέθοδος καπνίσματος

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ανάψτε τον καπνό. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα από ξύλο Apple, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα με γεύση Bradley θέλετε. Προτείνουμε αν το σερβίρετε ως συνοδευτικό, το πιάτο είναι αρκετά ευέλικτο και έτσι μπορείτε απλά να το καπνίσετε με ό,τι γευστικό μπισκότο χρησιμοποιείτε για το κυρίως πιάτο. Είναι επίσης πολύ ωραίο αν το κάνετε αυτό, να τοποθετήσετε το δίσκο με πατάτες Boulangère ακριβώς κάτω από το κρέας για να συλλάβετε τα σταλαγματιά και τους χυμούς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος που θα προσθέσουν μόνο την υπέροχη γεύση.
Καπνίζετε για 3-4 ώρες μέχρι η κορυφή να γίνει τραγανή και να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και οι πατάτες να είναι υπέροχα απαλές και αφράτες.