Hot Smoked Chicken Wings

-Ναι. Καπνιστά φτερά κοτόπουλου.

Dan Shahin

Ingredients

Φτερούγες κοτόπουλου

Ξηρά άλμη:

2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

4 κλωναράκια θυμαριού ή λεμονιού, τα φύλλα αφαιρούνται

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη

1 λεμόνι, ξύσμα

Preparation

Μέθοδος:

Συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά άλμης σε ένα γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών και αλέστε σε λεπτή σκόνη. Τρίψτε το μείγμα ξηρής άλμης στις φτερούγες κοτόπουλου πολύ καλά, βεβαιωθείτε ότι είναι όλες καλά καλυμμένες. Τοποθετήστε τα φτερά σε μια σχάρα σε ένα δίσκο για να πιάσουν τυχόν ζουμιά και αφήστε τα στο ψυγείο ακάλυπτα για 1-4 ώρες.

Περάστε τις φτερούγες κοτόπουλου παντού με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία - όσο στεγνώνει το δέρμα τόσο πιο τραγανό θα γίνει.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ανάψτε τον καπνό. Για τις φτερούγες κοτόπουλου χρησιμοποιούμε μπισκότα ξύλου Hickory, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα με γεύση Bradley θέλετε.

Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο καπνιστή με ένα δίσκο στο ράφι από κάτω για να πιάσουν τυχόν σταλαγματιές και χυμούς και καπνίστε για 1,5-2 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75 C.