Smoked Seafood Marinade Recipe

Καπνιστό Μαρινάδα θαλασσινών Συνταγή



Ζήστε μια έκρηξη γεύσεων με αυτή την εντυπωσιακή συνταγή με χυμώδη χτένια ή γαρίδες/γαρίδες. Ο συνδυασμός σε φέτες πράσινο κρεμμύδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, σέρι και ζάχαρη δημιουργεί μια μαρινάδα που προέρχεται από τα θαλασσινά με ακαταμάχητη γεύση. Σερβίρετε τα τέλεια καπνιστά θαλασσινά σε ένα κρεβάτι από τραγανό τεμαχισμένο μαρούλι, πριγκίπισι με την επιφυλακτική μαρινάδα για μια αξέχαστη γαστρονομική απόλαυση.

Ingredients

750 G (1 ½ λβ) μεγάλα φρέσκα χτένια ή γαρίδες/γαρίδες χωρίς κέλυφος

50 ml (1 φλιτζάνι) φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες

125 ml (½ φλιτζάνι) το καθένα από φυτικό λάδι, σάλτσα σόγιας, ξηρό σέρι

50 ml (¼ φλιτζάνι) ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ, ή για γεύση

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) ζάχαρη

Preparation

Συνδυάστε τα πράσινα κρεμμύδια, το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το σέρι, το τζίντζερ και τη ζάχαρη, σε ένα κεραμικό μπολ.

Προσθέστε τα χτένια ή τα οστρακοειδή στο μείγμα.

Μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε, κρατώντας τη μαρινάδα.

Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα θαλασσινά σε λαδωμένα ράφια.

Αλείφουμε τα θαλασσινά με μαρινάδα.

Τοποθετήστε τα καπνιστά θαλασσινά με μαρινάδα σε ένα κρεβάτι με ψιλοκομμένο μαρούλι.

Πασπαλίζουμε με κρατημένη μαρινάδα.

Αφήνουμε στην άκρη ένα μπολ με κρατημένη μαρινάδα.