Cold Smoked Devilled Eggs

Κρύο Καπνό Αβγά:

Dan Shahin

Καπνιστά προκλητά αυγά είναι μια επίδειξη στάση σε ένα παλιό κλασικό.

Ingredients

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αγγλική μουστάρδα

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (ή πάπρικα)

3 σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοβρασμένο νερό

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού (για γεύση)

2 κουταλάκια του γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

12 μεγάλα αυγά

Preparation

Μέθοδος:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, μια που είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει 12 αυγά στις πλευρές τους, και μόλις βράσει, χαμηλώστε απαλά ένα-ένα τα αυγά στο νερό. Αφήστε ξανά να βράσει και μετά ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 10 λεπτά.

Ετοιμάστε ένα παγόλουτρο για τα αυγά. Εάν δεν έχετε πάγο, απλώς τοποθετήστε την κατσαρόλα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό της βρύσης αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε απαλά τα αυγά και χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να τα στεγνώσετε. Αν είναι υγρά, το χρώμα από τον καπνό δεν θα κολλήσει ομοιόμορφα στα αυγά.

Προετοιμάστε το Smoker σας για χρήση με τον Προσαρμογέα Κρύου Καπνού και επιλέξτε τα Bisquettes σας, (χρησιμοποιήσαμε Chilli Cumin.) Τώρα τοποθετήστε τα αυγά σας στο καπνιστή για 2-4 ώρες, ανάλογα με το πόσο καπνιστά θα θέλατε να είναι.

Όταν τελειώσουν το κάπνισμα, τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Με τα δάχτυλά σας αφαιρείτε απαλά τους κρόκους και τους βάζετε σε ένα μπολ. Επιλέξτε τα όμορφα μισά ασπράδια αυγού σας και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, έτοιμη για ξαναγέμιση. Θα χρειαστείτε περισσότερο κρόκο από ασπράδια αν θέλετε να είναι γεμάτα πάνω από το χείλος, οπότε μην ανησυχείτε για το τσιμπολόγημα των λιγότερο από τέλεια ασπράδια ενώ περιμένετε το τελικό προϊόν!

Στο μπολ με τους μαγειρεμένους κρόκους αυγών προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την αγγλική μουστάρδα, το αλάτι και την πάπρικα και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Εάν έχετε ένα μπλέντερ με stick, δώστε του ένα blitz. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και απαλό σε υφή. Μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε σε αυτό το σημείο και να προσθέσετε ό,τι άλλο καρύκευμα μπορεί να χρειαστεί. Προχωρήστε αργά, προσθέτοντας λίγο τη φορά και δοκιμάζοντας όσο προχωράτε.

Εάν έχετε μια τσάντα σωληνώσεων, τοποθετήστε την ήταν ένα ακροφύσιο αστέρι, αλλά σε ένα τσίμπημα, μια τσάντα Ziplock θα κάνει. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα, συσκευάζοντάς το μέχρι το κάτω μέρος της σακούλας. Τώρα γεμίστε τα κενά ασπράδια με το μείγμα κρόκων στη σακούλα σωληνώσεων.

Πασπαλίζουμε με ένα ελαφρύ πασπαλισμένο τσίλι σε σκόνη (ή πάπρικα) και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Σερβίρετε αμέσως.

Κύμινο τσίλι
Μείγμα

Chilli Cummin Bisquettes για τον Bradley Smoker

Τα μπισκότα κύμινου τσίλι προσθέτουν μια ζεστή καπνιστή γεύση με λίγη κλωτσιά στο φαγητό σας. Συνδυάζεται καλά με βοδινό, χοιρινό, πουλερικά και λαχανικά.

Shop Now