Smoke Roasted Ham

Καπνός Ψητό Ζαμπόν

Dan Shahin

Ingredients

1,5kg Gammon Joint

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κγ Λευκό Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας Θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας Φασκόμηλο

2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας μέλι

4 κουταλιές της σούπας αγγλική μουστάρδα

Preparation

Μέθοδος:

Συνδυάστε το μέλι και την αγγλική μουστάρδα μαζί και αλείψτε το μισό σαν ομοιόμορφο παλτό σε όλο το γαμμόν και κρατήστε το άλλο μισό για αργότερα.

Συνδυάστε όλα τα καρυκεύματα μαζί και πασπαλίστε μια ομοιόμορφη στρώση σε όλο το γαμμόν.

Ρυθμίστε το Smoker στους 110C και μια φορά μέχρι τη θερμοκρασία βάλτε τον καπνό σε λειτουργία. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα Cherry, αλλά μπορείτε να επιλέξετε όποια μπισκότα Bradley Flavor θέλετε.

Προσθέστε το γαμμόν στο καπνιστή με ένα δίσκο στο ράφι από κάτω για να πιάσει τυχόν σταλαγματιές και χυμούς και καπνίστε για 3-4 ώρες.

Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, μπορείτε να σβήσετε τον καπνό, να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο μείγμα μελιού και μουστάρδας ως τελικό γλάσο και να συνεχίσετε το μαγείρεμα για άλλες 1-2 ώρες μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 75 C.

Σημείωση: εάν είστε πιο ευαίσθητοι στο αλάτι, ίσως θελήσετε να μουλιάσετε την άρθρωση γάμμον σε νερό για περίπου 10 ώρες για να μειώσετε τις αλμυρές αλάτι.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now