Bradley Smoked Rabbit Leg with Warm Lentil Salad

Μπράντλεϊ Καπνισμένο πόδι κουνελιού με ζεστή σαλάτα φακής

Sandra Tate

Αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι για το πώς να καπνίζετε κουνέλι και να το αποθηκεύσετε από καταστροφή.

Ingredients

(Σερβίρει 2)

2 πόδια καπνιστού κουνελιού

150 γρ φακές Puy

ζωμός κοτόπουλου

2 ασκαλώνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη & ψιλοκομμένη

20 γρ βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

100 γρ φασόλια ψιλά

2 ώριμες ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε σε μικρά κυβάκια

αλάτι πιπέρι

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Preparation

Τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο. Παρά τις καλές προθέσεις, δεν έχουμε ακόμη δημιουργήσει ένα αδιάβροχο καταφύγιο για τον Μπράντλεϊ Καπνιστή μας, και παρόλο που είχε προφητευτεί η ηλιοφάνεια, έφτασε η βροχή για να σταματήσει το παιχνίδι. Αυτό λοιπόν το ενημερωτικό δελτίο έχει να κάνει με το πώς να καπνίζετε κουνέλι ΚΑΙ να το σώσετε από την καταστροφή.

Για να ξεκινήσω έβρασα ένα λίτρο νερό και ζεμάτισα μερικά φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, χειμωνιάτικο αλμυρό) από τον κήπο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη.

Το ανακάτεψα με 75 γραμμάρια αλάτι και 25 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη για να γίνει άλμη και το άφησα να κρυώσει εντελώς.

Βύθισα τα κουνέλια σε αυτό σε ένα σφιχτό δοχείο για μια ώρα, στη συνέχεια τα ξέπλυνα και τα στέγνωσα, σπρώχνοντας τα βότανα και το σκόρδο στην κοιλότητα του στομάχου.

Ήταν φωτεινό (και αεράκι) όταν ξεκίνησα να οργανώσω το Bradley. Φόρτωσα τη στοίβα με άφθονα μπισκότα applewood και έφτιαξα το ντουλάπι στους 90°C/200°F με σκοπό να καπνίσω τα κουνέλια ολόκληρα για 2 - 2 ½ ώρες ή έως ότου η θερμοκρασία του πυρήνα στο παχύτερο μέρος του ποδιού ήταν 74°C/ 165°F (αυτή είναι η συμβουλή για το κοτόπουλο, επομένως πρέπει να είναι εντάξει για το κουνέλι). Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα χρειαζόταν καθώς η βροχή εμφανίστηκε μετά από 1 ½ ώρα και η θερμοκρασία του πυρήνα ήταν μόνο 60°C. Μια γρήγορη προθέρμανση του φούρνου σε εσωτερικούς χώρους στους 180°C έσωσε την ημέρα.

Τύλιξα χαλαρά τα κουνέλια σε αλουμινόχαρτο και τους έδωσα μισή ώρα, μέχρι τότε ήταν τέλεια ψημένα και εξακολουθούσαν να έχουν πολύ καπνιστή γεύση. Φτου.

Σημείωση του συντάκτη: Αν και το κουνέλι είναι ένα μάλλον ήπιο κρέας, το καπνιστό κουνέλι είναι συνολικά πιο γευστικό και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρές ποσότητες. Ωστόσο, η εξωτερική μεμβράνη του κρέατος γίνεται αρκετά σκληρή κατά το κάπνισμα και πρέπει να κοπεί με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Λατρεύω τόσο πολύ αυτόν τον συνδυασμό ζεστών φακών με ξηρούς καρπούς που έχουν πάρει λίγη από τη καπνιστή γεύση του κουνελιού με το οποίο έχουν ψηθεί ποσέ - όλα φρεσκαρισμένα με εκλεκτά φασόλια, ντομάτα και βότανα. Φυλάξτε τα νεφρά από την άλμη και το κάπνισμα και αντ' αυτού ψήστε τα για λίγα λεπτά σε λίγο βούτυρο και σερβίρετε με τη σαλάτα.

Μέθοδος:

Βράζουμε τα ψιλά φασόλια σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε απαλή φωτιά και βράστε το σκόρδο και το ασκαλώνιο για 3 λεπτά να μαλακώσουν (μην αφήσετε να πάρουν χρώμα).

Προσθέστε τις φακές Puy και αρκετό ζωμό κοτόπουλου για να τις σκεπάσει γενναιόδωρα, αφήστε τις να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε.

Μετά από 5 λεπτά, προσθέστε τα καπνιστά μπούτια κουνελιού στην κατσαρόλα και συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 10-15 λεπτά.

Βεβαιωθείτε ότι οι φακές είναι μαλακές (το κουνέλι θα έχει ζεσταθεί) και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα, αν χρειαστεί.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ που περιμένεις.

Τώρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα ψιλά φασόλια και τον μαϊντανό, γυρίζοντας με ένα κουτάλι για να ανακατευτούν ελαφρά τα υλικά της σαλάτας.

Μοιράζουμε σε βαθιά μπολ και σερβίρουμε με ψωμί κρούστας.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now