Smoked and Braised Oxtail

Καπνιστό και Braised Οξίδα

Dan Shahin

Οξυουρά είναι πλούσια σε κολλαγόνο, μια ζωτική πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την επισκευή του σώματός μας.

Ingredients

2 κιλά Ox Tail

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ή ζεστή σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας χοντρό τριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, κομμένα σε κύβους

2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους

4–5 κλαδάκια Θυμάρι

2 Φύλλα Δάφνης

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

300 ml κόκκινο κρασί

500ml ζωμό βοδινού

Preparation

Μέθοδος:

Εφαρμόστε τη μουστάρδα ή την καυτερή σάλτσα ως συνδετικό για το τρίψιμο - αυτό είναι απλώς ένα πολύ λεπτό στρώμα σε όλη την επιφάνεια των κομματιών της ουράς βοδιού.

Ανακατεύουμε εκ των προτέρων το καρύκευμα σε ένα μικρό μπολ, ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα όταν ρίχνουμε. Δώστε στα πλευρά μια καλή επίστρωση του τριψίματος παντού από όλες τις πλευρές. Μας αρέσει να το κρατάμε αυτό ωραίο και απλό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άρωμα θέλετε σε αυτό το τρίψιμο αν θέλετε.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση καπνού χρησιμοποιώντας τα μπισκότα με γεύση Bradley της επιλογής σας. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τη βελανιδιά με την ουρά μας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση θέλετε.

Προσθέστε τη βοδινοουρά στο καπνιστή με ένα δίσκο στο ράφι από κάτω για να πιάσει τυχόν σταλαγματιές και χυμούς και καπνίστε για 4 ώρες.

Περίπου 30 λεπτά πριν το τέλος αυτής της φάσης καπνίσματος, φτιάχνουμε το σιγοψήσιμο για το δεύτερο στάδιο του μαγειρέματος. Τσιγαρίζουμε απαλά τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Μετά από 10-15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Πριν προσθέσετε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Έπειτα, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και σιγοβράζουμε το αλκοόλ για 5 λεπτά, ανακατεύοντας και ξύνοντας για να σβήσει το τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού και αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε. Κρατήστε το σε μια βράση μέχρι να τελειώσει ο καπνός 4 ωρών.

Απενεργοποιήστε την ενεργοποίηση του καπνού και βγάλτε την ουρά βοδιού από τον καπνιστή. Προσθέστε σε ένα δίσκο ή πιάτο που είναι κατάλληλο για τον καπνιστή και αρκετά βαθύ για τα κομμάτια της ουράς βοδιού και το σιγοψήσιμο υγρό. Προσθέτουμε το καυτό σιγοψήσιμο στο ταψί με τη βοδινοουρά και σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Επιστρέψτε στο καπνιστή να σιγοβράσει για άλλες 3-4 ώρες μέχρι να πέσει το κρέας από τα κόκαλα.

Τώρα μπορείτε να το σερβίρετε ως μια νόστιμη κοκκινιστή ουρά βοδιού, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα για ένα φανταστικό ράγκου βοδιού ή τσίλι με βόδι - είναι τόσο ευέλικτο και νόστιμο στη χρήση με πολλούς τρόπους.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now