Smoked Beef Joint Cottage Pie...

Καπνιστό βοδινό. Κοινή Αγροικία Πίτα ...

Dan Shahin

...Με English Ale και Cheesy Mash

Ingredients

Για το ψητό μοσχάρι:

1,5 κιλό Μοσχαρίσιο Κοινό

2 κουταλιές της σούπας χοντρό μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

Για τον πουρέ:

1 κιλό πατάτες Maris piper

150 γρ Βρετανικό ώριμο λευκό τσένταρ

75 γρ ανάλατο βρετανικό βούτυρο

100 ml γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς)

Για τη γέμιση πίτας:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

4 καρότα σε κύβους

2 κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

2 κύβοι ζωμού βοδινού

750 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

1 μπουκάλι Newcastle Brown ale

φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο (ψιλοκομμένο, για γεύση)

Preparation

Μέθοδος:

Ρυθμίστε τον καπνιστή σας στο 150°Γ και φορτώστε το με μπισκότα Hunters Blend ή Sage Flavored Bisquettes λίγων ωρών.

Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία και αρχίστε να προετοιμάζετε το μοσχάρι για το κάπνισμα.

Κόψτε σε κυβάκια πάχους 2 ιντσών και τρίψτε τα με αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι και σκόνη σκόρδου. Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα στο κέντρο του καπνιστή σας και αφήστε τα να ψηθούν για 30 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, χαμηλώστε τον φούρνο του καπνιστή στη χαμηλότερη ρύθμιση των 30°C και συνεχίστε να καπνίζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλες 2 ώρες.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας. Αν προτιμάτε έναν απαλό πουρέ, βράστε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα. Αφού ψηθούν, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε μέχρι να τα χειριστείτε με ασφάλεια. Ξεφλουδίστε τις φλούδες. Εάν προτιμάτε τη φλούδα, μπορεί να θέλετε να κόψετε τις πατάτες σας στη μέση για πιο γρήγορο χρόνο μαγειρέματος.

Απλώς βράστε μέχρι να ψηθούν, στραγγίστε και μετά κρυώστε μέχρι να τα χειριστείτε με ασφάλεια.

Βράζουμε μαζί το γάλα, το βούτυρο και τη σκόνη μουστάρδας.

Ενώ το κάνετε αυτό, τρίψτε το λευκό τσένταρ.

Πολτοποιήστε χοντροκομμένα τις πατάτες, προσθέστε το μείγμα από το βρασμένο γάλα, το βούτυρο και τη σκόνη μουστάρδας, μαζί με το τριμμένο λευκό τσένταρ και αλατοπίπερο κατά βούληση. Πολτοποιήστε όλα μαζί μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.

Αφήνω στην άκρη.

Όταν τελειώσετε το κάπνισμα του μοσχαριού, σβήστε το καπνιστή σας και αρχίστε να μαγειρεύετε την υπόλοιπη γέμιση της πίτας σας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Κόβουμε το βόειο κρέας σε μικρές μερίδες σε κύβους. Προσθέστε στο καρότο και το κρεμμύδι. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 3 λεπτά και μετά προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό περίπου και μετά προσθέστε το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά και μόλις επικαλυφθούν όλα, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα Worcestershire και το μείγμα θυμαριού, δεντρολίβανου και φασκόμηλου.

Μετά από ένα λεπτό περίπου, προσθέστε το μπουκάλι Newcastle Brown ale (ή άλλη μαύρη μπύρα) στην κατσαρόλα.

Χαμηλώστε τη φωτιά στο μεσαίο-χαμηλό και αφήστε το να φουσκώσει και να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τους κύβους ζωμού βοείου κρέατος με 750 ml ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν. Τώρα προσθέστε τον ζωμό στην κατσαρόλα με όλο τον υπόλοιπο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 1 ώρα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τη γέμιση σε βουτυρωμένο ταψί για πίτα.

Βάλτε το όλο στο ψυγείο για μια ώρα (ή περισσότερο!) να κρυώσει εντελώς. Σε αυτό το σημείο, εάν θέλετε να καταψύξετε τη γέμιση για χρήση άλλη φορά - αυτό είναι απολύτως εντάξει να το κάνετε για έως και 3 μήνες.

Όταν είστε έτοιμοι για ψήσιμο, αρχίστε να καλύπτετε το περιεχόμενο της τάρτας με τον πουρέ πατάτας.

Ξεκινήστε γεμίζοντας τις άκρες και προχωρήστε στο κέντρο. Όταν σκεπαστεί, λειαίνουμε την πατάτα στην κορυφή της πίτας. Τώρα, αν θέλετε, σύρετε ένα πιρούνι κατά μήκος για να δημιουργήσετε ανυψωμένες γραμμές στην πίτα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά-1 ώρα στους 160°C Αφήστε να κρυώσει για άλλα 30 λεπτά πριν σερβίρετε.

ΣΟΦΌΣ
Ξύλο

Μπισκετάκια Φασκόμηλο για τους Μπράντλεϊ Σμόκερς

Ένα άρωμα που περιλαμβάνει νότες λεμονιού, μέντας και ξυλώδεις νότες. Αρνί, χοιρινό, πουλερικά και αλλαντικά ενισχύονται από τις γεύσεις των μπισκότων φασκόμηλου και σφενδάμου.

Shop Now