Bradley Smoked Onion Tart

Μπράντλεϊ Καπνιστό κρεμμύδι Τάρτα

Sandra Tate

Μια ισχυρή, μετά την χριστουγεννιάτικη επιθυμία να φάει απλούστερα τρόφιμα με οδήγησε να προσπαθήσω να καπνίσει το ταπεινό κρεμμύδι.

Ingredients

(Κάνει 8)

για τη γέμιση:

800 γραμμάρια καπνιστό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

30 γρ βούτυρο

1-2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσάμικο ξύδι

100 γρ γερό τσένταρ, θρυμματισμένο

μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

αλάτι πιπέρι

για τη ζύμη:

200 γρ αλεύρι απλό

100 γρ βούτυρο

πρέζα αλάτι

1 αυγό

Ταρτάκια 8 x 9 εκ. με χαλαρό πάτο

Preparation

Φτάνει η γαλοπούλα, οι πατάτες μαγειρεμένες σε λίπος χήνας, το Stilton και το port... ας επιστρέψουμε στα βασικά. Το κρεμμύδι είναι τόσο γλυκό και ακατάλληλο όταν μαγειρεύεται αργά για μια σούπα ή τάρτα - σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί μόνο με ελαφρύ κάπνισμα και την προσθήκη μερικών από τα δυνατά, Quickes Cheddar που έχουν απομείνει από τη χριστουγεννιάτικη σανίδα τυριού. Αυτά τα υπέροχα ταρτάκια είναι τέλεια ως ορεκτικό ή ελαφρύ μεσημεριανό με σαλάτα.

Καπνίζετε περισσότερα κρεμμύδια από όσα χρειάζεστε και χρησιμοποιήστε τα σε σούπες ή μαγειρευτά για να προσθέσετε μια καπνιστή νότα σε άλλα πιάτα.

Αυτή η συνταγή είναι για μεμονωμένα ταρτάκια, αλλά θα μπορούσε, αν προτιμάτε, να φτιάξετε μια τάρτα οικογενειακού μεγέθους.

Μέθοδος:

Κάπνισμα κρεμμυδιών:

Αφαιρέστε τα δέρματα, κόψτε τα στη μέση και απλώστε τα σε μια σχάρα Bradley Smoker.

Γεμίστε τη στοίβα με μπισκότα βελανιδιάς.

Με τη φωτιά να σβήσει, καπνίστε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά (ή για μια ώρα αν θέλετε πιο έντονη γεύση), το εξωτερικό θα ροδίσει ελαφρά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κομμένο σε λεπτές φέτες, καπνιστό κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το λευκό βαλσάμικο ξύδι, ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε απαλά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να κολλήσουν τα κρεμμύδια και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε έναν πολυκόφτη και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Τώρα προσθέστε το αυγό και επεξεργαστείτε μέχρι να αρχίσει να μπαίνει η ζύμη, σταματήστε αμέσως.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και τυλίγουμε πολύ λεπτά το καθένα ώστε να στρωθούν οι φόρμες για τάρτες.

Κόψτε την περίσσεια ζύμης και τρυπήστε τις βάσεις με ένα πιρούνι.

Τοποθετήστε τα ταρτάκια σε ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται στεγνή η επιφάνεια της ζύμης.

Αφαιρέστε από το φούρνο.

Ρίξτε λίγο κρύο μείγμα κρεμμυδιών σε κάθε ένα και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ζεσταθεί το κρεμμύδι.

Βγάζουμε από το φούρνο, ανασηκώνουμε προσεκτικά από τις φόρμες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τσένταρ και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Τώρα προσθέστε ένα μικροσκοπικό ξεσκόνισμα καγιέν και σερβίρετε αμέσως.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now