Pulled Pork Rub Recipe

Καπνιστό Τράβηξε το χοιρινό Συνταγή



Ο συνδυασμός των μπαχαρικών και των καπνιστών γεύσεων αυτής της συνταγής δημιουργεί ένα φλοιό που βυθίζεται, ανυψώνοντας τη γεύση του τρυφερού και γευστικού κρέατος. Απολαμβάνω!

Ingredients

Willingham's Rub:

4 κουταλιές της σούπας κάθε κύμινο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι — φρεσκοτριμμένο

2 κουταλιές της σούπας κάθε πιπέρι καγιέν, αλάτι και σκόνη κάρυ

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας MSG ή άλλο ενισχυτικό γεύσης

Σάλτσα εμβάπτισης:

¾ φλιτζάνι μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

½ φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Preparation

Willingham's Rub:

Σε ένα μικρό μπολ ή γυάλινο βάζο με καπάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε ή ανακινήστε για να αναμειχθεί. Χρησιμοποιήστε το αμέσως ή φυλάξτε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για αρκετούς μήνες.

Αυτό το τρίψιμο είναι αρκετά δυνατό και γι' αυτό δεν το συνιστώ για λεπτά κοψίματα (όπως παϊδάκια).

Αλλά φουσκώνει σε βαρύτερα κομμάτια κρέατος, όπως στρογγυλό μοσχαρίσιο κρέας, παϊδάκι, χοιρινούς ώμους.

Με αυτή τη συνταγή, έχετε αρκετά για πέντε ώμους ή τέσσερα ζαμπόν. Καλύτερα αν αφήσετε το κρέας να μαριναριστεί, καλά σκεπασμένο, στο ψυγείο για είκοσι τέσσερις με σαράντα οκτώ ώρες αφού το τρίψετε.

Μετά από λίγο στο ψυγείο, προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 210° και στη συνέχεια καπνίστε το κρέας σας μέχρι η θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 190°. Ανάλογα με το κρέας μπορεί να είναι 12-14 ώρες. Καπνίζω για 4 ώρες – εσείς διαλέγετε τα μπισκότα… Χρησιμοποιώ το Maple, μετά με τη γεννήτρια καπνού επίσης ανοιχτή, και αλλάζοντας το νερό μετά τις πρώτες τέσσερις ώρες, το αφήνω να πάει μέχρι να τελειώσει.

Αφού φτάσει η θερμοκρασία, τυλίξτε με saran, αλουμινόχαρτο και μια πετσέτα, στο ψυγείο για 2-4 ώρες να ξεκουραστεί.

Ψιλοκόψτε το χοιρινό και αν ψάχνετε για σάλτσα, ελέγξτε παρακάτω.

Σάλτσα εμβάπτισης:

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ρίξετε το χοιρινό στη σάλτσα.

Σφεντάμι
 Ξύλο

Μπισκότα σφενδάμου για Bradley Smokers

Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.

Shop Now