Smoked Chocolate Recipe

Καπνιστό Σοκολάτα Συνταγή



Το κάπνισμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται καλά σε μια ποικιλία από αλμυρά πιάτα, αλλά γιατί να μην προσθέσετε λίγο καπνό στο επιδόρπιο ή ένα γλυκό σνακ; Η καπνιστή σοκολάτας είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να προσθέσω αυτό το μικρό επιπλέον κάτι σε ένα κατά τα άλλα τυπικό μπισκότο ή κέικ.

Σκεφτείτε ένα κλασικό μπισκότο τσιπ σοκολάτας που φτιάχτηκε με καπνιστά τσιπ σοκολάτας. Ή ακόμα και πλούσια καπνιστή σοκολάτα ganache μεταξύ των στρώσεων της αγαπημένης σας συνταγής κέικ σοκολάτας. Καπνιστές brownies; Καπνισμένη σάλτσα σοκολάτας πάνω από παγωτό; Τι γίνεται με την καπνιστή κέικ σοκολάτας; Εντάξει, θα σταματήσω, θα πάρετε την ιδέα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, οπότε ας πάρουμε το Smokin!

Ingredients

Σοκολάτα της επιλογής σας

Preparation

Για να καπνίσετε σοκολάτα θα χρειαστεί να διατηρήσετε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 60°F). Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε μια χαμηλή θερμοκρασία στο Bradley Smoker σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εξάρτημα κρύου καπνιστή.

Αυτό διαχωρίζει την πηγή θερμότητας από το ντουλάπι, ενώ το γεμίζει με καπνό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση του καπνιστή σας στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο θερμότητας και με ένα δίσκο πάγου στο χαμηλότερο ράφι.

Χρησιμοποιώντας ένα κανονικό ζεστό καπνιστή, θα πρέπει να στέκεστε σε εγρήγορση, να ανοίγετε συχνά την πόρτα και να ανανεώνετε τον πάγο για να διατηρήσετε χαμηλή θερμοκρασία. Από την εμπειρία μου, μπορεί να έχετε ακόμα τη σοκολάτα σας να μαλακώσει ή να λιώσει χρησιμοποιώντας ένα ζεστό καπνιστή. Αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερο βολικό από έναν κρύο καπνιστή (πιθανό, παρόλα αυτά!).

Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα για τη μέθοδο Hot Smoker

Αν πρόκειται για τη μέθοδο του ζεστού καπνίσματος, θα πρότεινα μόνο τη χρήση μαύρης σοκολάτας (λιώνει σε υψηλότερη θερμοκρασία). Ωστόσο, σε έναν κρύο καπνιστή μπορείτε να καπνίσετε όποιο είδος σοκολάτας θέλετε.

Για τη σοκολάτα, βρίσκω τα πιο ήπια ξύλα να λειτουργούν καλύτερα, όπως η σκλήθρα ή η μηλιά. Ξύλα όπως το Hickory καταλήγουν να έχουν πολύ πικρή γεύση. Αλλά δοκιμάστε μόνοι σας και ίσως βρείτε έναν υπέροχο συνδυασμό!

Φροντίστε να μην το παρακάνετε

Για να καπνίσετε τη σοκολάτα σας πρέπει να την κόψετε σε μέγεθος. Είτε χρησιμοποιήστε κομματάκια σοκολάτας είτε κόψτε κομμάτια σοκολάτας σε κομμάτια περίπου 1".

Αποφύγετε τον υπερβολικό χειρισμό της σοκολάτας γιατί θα λιώσει ελαφρώς. Τοποθετήστε τα κομματάκια/κομματάκια σοκολάτας σε ένα αλουμινένιο ταψί. Τρυπήστε μικρές τρύπες στο δίσκο όταν χρησιμοποιείτε κρύο καπνιστή για να είστε σίγουροι ότι δεν θα στάζει λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε ένα δίσκο σοκολάτας στον προ-καπνιστή (όχι προθερμασμένο!) κρύο καπνιστή και περιμένετε.

Δοκιμή γεύσης μετά από δύο ώρες

Ο χρόνος καπνίσματος θα ποικίλλει ανάλογα με τον καπνό που παράγετε, την ποσότητα σοκολάτας που έχετε στον καπνιστή σας και την προσωπική σας προτίμηση για γεύση.

Μετά από δύο ώρες, κάντε στη σοκολάτα σας ένα μικρό γευστικό τεστ για να δείτε αν έχει τη γεύση καπνού που ψάχνετε. Στη συνέχεια, "δοκιμή γεύσης" λίγο περισσότερο, για να είμαστε σίγουροι. Αν θέλετε, δώστε του λίγο ακόμα καπνό. Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μετά από 2 ώρες καπνίσματος, τραβήξτε το και αναζωογονήστε το ψήσιμο σας!