Meat getting smoked at smoker

Ηλεκτρικό Καπνιστές εναντίον. Αέριο Γκριλ

Posted on: October 04, 2023
Read time: Read Time: 10 min



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Πολλοί από εμάς θεωρούμε εδώ και καιρό το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους ως χόμπι και ανακούφιση από το άγχος. Είναι η τέλεια προσθήκη σε εκδρομές και εκδρομές σε κάμπινγκ. Ωστόσο, εκτός από το να αποφασίσετε ποιο κρέας θα μαγειρέψετε, υπάρχει επίσης ένα ζήτημα σχετικά με το ποιος εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Αν και οι καπνιστές και οι ψησταριές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του σημεία.

Με απλά λόγια, οι ψησταριές επικεντρώνονται στη ζέστη ενώ οι καπνιστές στο ξύλο που βελτιώνει τη γεύση που χρησιμοποιείται. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ψησταριές αερίου είναι καλύτερες επειδή είναι ανώτερες όσον αφορά την παραγωγή θερμότητας. Από την άλλη πλευρά, άλλοι προτιμούν τους ηλεκτρικούς καπνιστές επειδή προσφέρουν περισσότερη γεύση. Ενώ η απάντηση ως προς το ποιο είναι καλύτερο εξαρτάται από το τι θέλετε και τι χρειάζεστε, θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη και άλλες πτυχές.

Διαφορές μεταξύ ηλεκτρικών καπνιστών και ψησταριών αερίου

Οι ηλεκτρικοί καπνιστές και οι ψησταριές υγραερίου μπορούν και οι δύο να κάνουν υποδειγματική δουλειά στο μαγείρεμα του κρέατος, και αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα κακό στην επιλογή του τέλειου εξοπλισμού για τις ανάγκες σας. Ακολουθούν ορισμένες από τις διαφορές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια θα πρέπει να αγοράσετε.

Electric Smokers εναντίον Gas Grills

Πηγή θερμότητας

Η κεντρική πτυχή ενός ηλεκτρικού καπνιστή που τον ξεχωρίζει από μια ψησταριά αερίου είναι η πηγή θερμότητάς του. Και οι δύο χρησιμοποιούν ζεστό καπνό για το μαγείρεμα του φαγητού, αλλά οι πρώτοι υποβάλλουν το φαγητό σε μια σταθερή ροή αρωματικού καπνού για ορισμένο χρόνο. Χρησιμοποιεί θερμές ηλεκτρικές ράβδους, σε αντίθεση με άλλους τύπους καπνιστών, οπότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεμείνετε από καύσιμο.

Η πηγή θερμότητας των γκριλ αερίου είναι προπάνιο ή φυσικό αέριο. Παρέχει έναν τρόπο να μαγειρεύετε γρήγορα το φαγητό χωρίς να χρειάζεται να ανάψετε φωτιά με παραδοσιακό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανάψετε το αέριο και μετά να πατήσετε το κουμπί της ανάφλεξης.

Ταχύτητα Μαγειρέματος

Για το χρόνο που χρειάζεται για το μαγείρεμα του φαγητού, οι ψησταριές αερίου πρωτοστατούν. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί καιόμενο αέριο ως πηγή θερμότητας, η θερμότητα είναι μεγαλύτερη. Ο χρόνος που χρειάζεται για το μαγείρεμα εξαρτάται από το φαγητό που ψήνεται στη σχάρα. Ωστόσο, σε σύγκριση με το πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι ηλεκτρικοί καπνιστές για να κάνουν την ίδια δουλειά, οι ψησταριές υγραερίου είναι πιο γρήγορες.

Ένα θέμα που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να μαγειρέψουν οι καπνιστές είναι η συνεχής επίβλεψη. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξάντλησης καυσίμου με ηλεκτρικούς καπνιστές, δεν χρειάζεται συνεχή τροφοδοσία ξύλου, οπότε αυτό δεν είναι ανησυχητικό.

Γεύση

Μπορεί να είναι ατυχές το γεγονός ότι οι καπνιστές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσουν φαγητό, αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα. Θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για να διεισδύσει ο αρωματισμένος καπνός στο φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερη γεύση. Οι ηλεκτρικοί καπνιστές διαθέτουν επίσης ελάχιστο αερισμό, οπότε όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγρασίας για να γίνει το κρέας τρυφερό, είναι αναμφίβολα καλύτεροι.

Εάν δεν προστεθούν επιπλέον μπαχαρικά, το φαγητό που μαγειρεύεται με ψησταριές υγραερίου δεν θα έχει μοναδική γεύση. Η γεύση είναι μια από τις πιο ζωτικές πτυχές του φαγητού και οι ηλεκτρικοί καπνιστές μπορούν να το προσφέρουν στα μπαστούνια.

Κρέατα που καπνίζουν σε καπνιστή τροφίμων

Ευκολία στη χρήση

Πολλοί ηλεκτρικοί καπνιστές στις μέρες μας είναι λίγο πολύ στον αυτόματο πιλότο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να το συνδέσουμε και θα είναι έτοιμο να κάνει τη δουλειά. Είναι εύκολο να λειτουργήσουν και να ελέγχονται και δεν απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Ενώ το φαγητό καπνίζεται, μπορείτε να ασχοληθείτε κάνοντας άλλα πράγματα.

Οι ψησταριές αερίου είναι επίσης εύκολες στη χρήση. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα μπορούν τώρα να ενεργοποιηθούν απλώς περιστρέφοντας ένα κουμπί και η θερμότητα μπορεί επίσης να ρυθμιστεί εύκολα χρησιμοποιώντας έναν ρυθμιστή.

Κόστος

Γενικά, οι ηλεκτρικοί καπνιστές είναι λιγότερο ακριβοί από τις ψησταριές. Υπάρχουν πολλά αρωματισμένα ροκανίδια στην αγορά και υπάρχουν ακόμη και μερικά για να καίγονται περισσότερο. Για παράδειγμα, τα μπισκότα Bradley όχι μόνο μπορούν να δώσουν νόστιμη γεύση στο φαγητό αλλά είναι και πολύ φθηνά.

Από την άλλη πλευρά, το κόστος είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της χρήσης ψησταριάς αερίου. Η αγορά του εξοπλισμού είναι ακριβή και αν προσθέσετε το κόστος συντήρησης και καυσίμου, μπορεί να είναι αρκετά βαρύ στο χαρτζιλίκι.

Περιβαλλοντικές Επιδράσεις

Τόσο οι ηλεκτρικοί καπνιστές όσο και οι ψησταριές αερίου έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την περιβαλλοντική ρύπανση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το πρώτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος συντήρησης γιατί επιτρέπει την ανακύκλωση του ξύλου. Οι ψησταριές αερίου είναι σχεδιασμένες να καίγονται με καθαρή φλόγα, πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλει ελάχιστα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, οι ηλεκτρικοί καπνιστές φαίνεται να είναι καλύτερη επιλογή από τις ψησταριές αερίου. Οι ηλεκτρικοί καπνιστές δεν είναι τόσο ακριβοί όσο τα γκριλ, είναι εύχρηστα, φιλικά προς το περιβάλλον και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάντληση των καυσίμων. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μαγειρευτεί το φαγητό σε σχέση με τις ψησταριές αερίου, αλλά παρέχει καλύτερη γεύση. Για περισσότερες υπέροχες συμβουλές και κόλπα Bradley καθώς και για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog.