Top Differences Between a Pellet Smoker vs. Electric Food Smoker: Most Important Things To Consider Before Buying Yours

Κορυφαίες διαφορές μεταξύ α Καπνιστής pellet εναντίον ηλεκτρικού καπνιστή τροφίμων: Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το δικό σας

Posted on: January 17, 2023



Ως μία από τις πρώτες μεθόδους μαγειρέματος, το κάπνισμα τροφίμων έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Παρόλο που έχουμε επαναπροσδιορίσει τον τρόπο διατήρησης των τροφών μας, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε καπνό για να βοηθήσουμε το ψαρονέφρι και άλλα κρέατα να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ως μία από τις πρώτες μεθόδους μαγειρέματος, το κάπνισμα τροφίμων έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Παρόλο που έχουμε επαναπροσδιορίσει τον τρόπο διατήρησης των τροφών μας, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε καπνό για να βοηθήσουμε το ψαρονέφρι και άλλα κρέατα να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και τις εκπληκτικές συνταγές, το κάπνισμα των τροφίμων χρησιμοποιείται επίσης για να προσθέσει γεύση αντί απλώς να το συντηρήσει.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καπνιστών τροφίμων. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τις διαφορές μεταξύ ενός Καπνιστή Πέλλετ και του Κάθετου Ηλεκτρικού Καπνιστή Τροφίμων, επισημαίνοντας μερικά από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε τον καπνιστή φαγητού σας.

Καπνιστές πέλλετ

Είναι επίσης γνωστές ως ψησταριές pellet, καθώς είναι βασικά μια ψησταριά που τροφοδοτείται από πέλλετ αντί για προπάνιο ή κάρβουνο, και λόγω αυτού θα παράγει καπνό από το καμένο ξύλο στη διαδικασία.

Πώς καπνιστής πέλλετ Εργα?

Τα Pellets είναι πριονίδι που συμπιέζεται σε μικροσκοπικά κομμάτια ξύλου, που δημιουργήθηκαν αρχικά για φούρνους και συστήματα θέρμανσης. Αυτά τα σφαιρίδια τοποθετούνται σε μια χοάνη που τα τροφοδοτεί σε μια εστία με ένα τρυπάνι καθώς περιστρέφεται προς το δοχείο καύσης. Εδώ τα σφαιρίδια καίγονται, δημιουργώντας θερμότητα και καπνό για να ψήσετε το κρέας σας.

Ηλεκτρικοί Κάθετοι Καπνιστές Τροφίμων

Οι ηλεκτρικοί καπνιστές έχουν την κύρια πηγή θερμότητας για το μαγείρεμα που προέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια. Και το κατακόρυφο μέρος των πραγμάτων σχετίζεται με τη θέση των ραφιών που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο κάνοντας τον φούρνο κάθετο.

Υπάρχουν όμως δύο κύριοι τύποι κάθετων ηλεκτρικών καπνιστών, αυτοί που χρησιμοποιούν το ξύλο ως πηγή θερμότητας για το μαγείρεμα και για την παραγωγή καπνού, καθώς και εκείνοι όπου η θερμότητα προέρχεται από ηλεκτρισμό και το ξύλο παράγει μόνο τον καπνό. Εδώ είναι ένα άρθρο για να μάθετε περισσότερα Κάπνισμα φαγητού έναντι Μαγειρικής Φαγητού με ξύλο και πώς επηρεάζει την επιλογή ενός καπνιστή.

Πώς λειτουργεί ένας ηλεκτρικός καπνιστής

Οι ηλεκτρικοί καπνιστές δεν είναι μόνο εύκολοι στη χρήση, αλλά είναι πολύ πιο γρήγοροι και βολικοί. Πρώτα, συνδέστε το ηλεκτρικό σας καπνιστή τροφίμων σε μια πρίζα και ενεργοποιήστε το. Το κάτω μέρος του καπνιστή θα αρχίσει να θερμαίνεται, την ίδια στιγμή που το ξύλο αρχίζει να σιγοκαίει, απελευθερώνοντας καπνό για να αλλοιώσει τη γεύση καθώς το φαγητό μαγειρεύεται.

Έλεγχος & Εύρος Θερμοκρασίας

Τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να συγκρίνετε είναι ο έλεγχος θερμοκρασίας και το εύρος. Και με τις δύο επιλογές, η θερμοκρασία ρυθμίζεται εύκολα στον πίνακα της συσκευής που μπορεί να είναι ψηφιακός ή αναλογικός, η κύρια διαφορά θα είναι ο αντίκτυπος στο κόστος καθώς για τις ψησταριές pellet περισσότερο ξύλο θα περάσει από το σύστημα για να αυξήσει τη θερμοκρασία ενώ ο ηλεκτρικός καπνιστής θα ζεστάνει θερμαντικό στοιχείο.

Το εύρος θερμοκρασίας είναι πολύ διαφορετικό, αλλά κάθε καπνιστής σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε νέες μεθόδους μαγειρέματος. Για ηλεκτρικούς καπνιστές το εύρος κυμαίνεται από 30℃/86°F, που είναι ιδανικό για κρύο κάπνισμα ή χαμηλό και αργό μαγείρεμα. Και πηγαίνοντας στο μέγιστο 160℃/320°F για συνταγές που χρειάζονται περισσότερη θερμότητα.

Οι ψησταριές pellet από την άλλη πλευρά ξεκινούν ήδη ζεστές στους 93℃/200°F βαθμούς έως και 260℃/500°F, χωρίς να σας επιτρέπουν να καπνίζετε κρύο (τεχνική για τυριά και λουκάνικα), αλλά ιδανικές για ψήσιμο ή γρήγορο μαγείρεμα.

Διαχείριση Ξύλου

Για τις ψησταριές pellet, καθώς τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν αυτόματα, η διαχείριση γίνεται κατά την αποθήκευση του ξύλου σας ή την αφαίρεση του από τον καπνιστή. Πρέπει να διατηρείτε τα πέλλετ σας σε ξηρό και απομονωμένο μέρος, καθώς εάν απορροφηθεί η υγρασία, η απόδοση θα επηρεαστεί.

Οι κάθετοι ηλεκτρικοί καπνιστές διαθέτουν μια ποικιλία συστημάτων τροφοδοσίας ξύλου, η σύστασή μας είναι να αγοράσετε ένα που τροφοδοτεί το ξύλο αυτόματα για να αποφύγετε τη φύλαξη του ξύλου. Αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε αυτά που θα χρειαστεί να ανοίξετε για να αδειάσετε ένα δίσκο με ξύλο και να το γεμίζετε ξανά από καιρό σε καιρό (μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία ενώ μαγειρεύετε ένα ψαρονέφρι για 8-12 ώρες)

Χωρητικότητα

Οι ηλεκτρικοί καπνιστές τροφίμων διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και τα περισσότερα μοντέλα σας επιτρέπουν να καπνίζετε από 30 έως 100 κιλά κρέας ταυτόχρονα ανάλογα με την ακριβή χωρητικότητά τους. Είναι ήδη ένα μικρό πλήθος χωρητικότητας, χρειάζεται μόνο λίγος προγραμματισμός εάν θέλετε να μαγειρέψετε μικρότερα αντικείμενα σε εκατοντάδες άτομα (καθώς χρειάζεται χώρος στο ράφι. Ή όταν θέλετε να καπνίσετε τεράστια αντικείμενα ως γεμάτο γουρούνι).

Οι καπνιστές pellet θα είχαν παρόμοια χωρητικότητα ή πολύ μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν μοντέλα που προετοιμάζονται με επιπλέον χώρο για να χωρέσουν πολύ περισσότερο κρέας. Συνήθως έχουν χωρητικότητα μεταξύ 250 λίβρες και 500 λίβρες κρέατος. Αυτό είναι ιδανικό για όσους θέλουν να καπνίζουν μεγάλες ποσότητες κρέατος ταυτόχρονα.

Καπνίλα

Εδώ θα επηρεαστεί περισσότερο η γεύση της παρασκευής σας. Οποιαδήποτε σχάρα πέλλετ έχει το ίδιο πρόβλημα να παράγει καπνό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά έχει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αυτό συμβαίνει φυσικά καθώς τα πέλλετ (ή οποιοδήποτε ξύλο) καπνίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και ενώ πιάνει φωτιά ο καπνός φεύγει και έχετε τη θερμότητα μέχρι να καούν τα πέλλετ και να γίνουν στάχτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο διαχείρισης του ξύλου στους ηλεκτρικούς καπνιστές θα κάνει επίσης μεγάλη διαφορά, οι φθηνότεροι και όχι αυτόματοι καπνιστές χρησιμοποιούν το ίδιο θερμαντικό στοιχείο για το φούρνο και καίνε ξύλα, οπότε θα έχετε το ίδιο πρόβλημα με τις ψησταριές πέλλετ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από την άποψη της παραγωγής καπνού είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να έχετε ένα σύστημα που διαχωρίζει τη διαχείριση θερμότητας και την καύση ξύλου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε πάντα πολύ καθαρό καπνό, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που θέλετε για το φούρνο.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του Καπνιστή Πέλλετ και του Καπνιστή Ηλεκτρικών Τροφίμων

Συμπερασματικά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις τον κατάλληλο καπνιστή τροφίμων, ειδικά με τόσες πολλές επιλογές. Τα παραπάνω έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν καθώς κάνετε την τελική σας επιλογή.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κάπνισμα τροφίμων;

Ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν ηλεκτρονικό μας βιβλίο για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε σχετικά με τα είδη ξύλου που καπνίζετε, πώς να συνδυάζετε κάθε είδος με τις συνταγές σας και πολλά άλλα!

>> Κατεβάστε το δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>

Όποιον καπνιστή κι αν αποφασίσετε να αγοράσετε, φροντίστε να κάνετε πρώτα την έρευνά σας για να ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε από αυτόν. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες, ανατρέξτε στα άρθρα μας στο δικό μας Ιστολόγιο για το κάπνισμα τροφίμων για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.