Let's Explore the Unique Taste of Smoked Foods

Ας εξερευνήσουμε το Μοναδική γεύση Καπνιστών τροφίμων

Posted on: January 13, 2023



Το κάπνισμα τροφίμων υπάρχει από την εφεύρεση της φωτιάς. Το κάπνισμα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως φυσική τεχνική διατήρησης των τροφίμων. Επί του παρόντος, το κάπνισμα τροφίμων έχει έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό. Το κάπνισμα είναι πολύ περισσότερα από τη συντήρηση τροφίμων. Πρόκειται για τη μοναδική καπνιστή γεύση και το άρωμα.

Το κάπνισμα τροφίμων υπάρχει από την εφεύρεση της φωτιάς. Το κάπνισμα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως φυσική τεχνική για τη συντήρηση των τροφίμων. Επί του παρόντος, το κάπνισμα τροφίμων έχει τελείως διαφορετικό σκοπό. Το κάπνισμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη συντήρηση των τροφίμων. Πρόκειται για τη μοναδική καπνιστή γεύση και το άρωμα.

Η θέα μιας άψογα καπνισμένης μπριζόλας μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να κάνει τα σάλια. Εδώ θα μοιραστούμε τις συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για τους πέντε κρίσιμους παράγοντες πίσω από τη μοναδική γεύση των καπνιστών τροφίμων.

1. Κομμάτια κρέατος

Μπορείτε να καπνίσετε σχεδόν οποιοδήποτε φαγητό τώρα για ενισχυμένη γεύση και τρυφερότητα, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από το κρέας. Όταν μιλάμε για κάπνισμα φαγητού, σκεφτόμαστε αμέσως μια τέλεια απανθρακωμένη μπριζόλα καπνίσματος. Και ναι, τα κομμάτια κρέατος είναι φυσικά σημαντικά για να έχετε την τέλεια καπνιστή γεύση.

Το βοδινό και το χοιρινό είναι δύο δημοφιλείς επιλογές κρέατος για το κάπνισμα. ο καλύτερη κοπή Και από τα δύο αυτά ζώα είναι αυτό με καλή ποσότητα λίπους και συνδετικού ιστού.

Καθώς οι συνδετικοί ιστοί θερμαίνονται, το λίπος αρχίζει να λιώνει, κάνοντας το κρέας τρυφερό. Επίσης απορροφούν καλύτερα τη γεύση του καπνού. Οι εργαζόμενοι μύες είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό το σκοπό. Δείτε τα καλύτερα κομμάτια χοιρινού και βοείου κρέατος για το κάπνισμα τροφίμων εδώ.

Βοδινό κρέας: Το παϊδάκι, το ψαρονέφρι, το κορυφαίο ψαρονέφρι, το τσοκ ψητό, το κότσο, η μπριζόλα, κ.λπ. είναι το καλύτερο κομμάτι βοείου κρέατος για το κάπνισμα φαγητού.

Χοιρινό: Ο ώμος, ο πισινός της Βοστώνης, η οσφυϊκή χώρα, τα εφεδρικά παϊδάκια, κ.λπ. έχουν καλή ποσότητα συνδετικού ιστού για να δίνουν τρυφερό ζουμερό κρέας μετά το κάπνισμα.

2. Επιλέγοντας το κατάλληλο ξύλο για το κάπνισμα

Το ξύλο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για το κάπνισμα αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στο άρωμα των τροφίμων. Γενικά, το αρωματισμένο ξύλο από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιείται για το κάπνισμα.

Το κόλπο έγκειται στην επιλογή της σωστής γεύσης για το κάπνισμα κάθε τύπου κρέατος. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει.

Σκλήθρα: Αυτό το ξύλο είναι φυσικά γλυκό και ταιριάζει με ψάρι, χοιρινό, πουλερικά ή οποιοδήποτε είδος ελαφρού κρέατος.

Ξύλο Hickory: Αυτή είναι μια δημοφιλής γεύση μπάρμπεκιου που είναι ιδανική για παϊδάκια, μπέικον και κόκκινο κρέας.

Ξύλο μηλιάς: Έχει μια ήπια φρουτώδη γεύση που συνδυάζεται καλά με ζαμπόν, πουλερικά και ψάρια.

Ξύλο μεσκίτας: Αυτό το ξύλο έχει απαράμιλλη γεύση και είναι φυσικά λιπαρό. Είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος που απαιτούν παρατεταμένο ψήσιμο.

Ξύλο σφενδάμου: Αυτό έχει μια γλυκιά και ελαφριά γεύση. Αφήνει ένα σκουρόχρωμο αποτέλεσμα στο κρέας. Χρησιμοποιείται κυρίως σε συνδυασμό με μήλο, σκλήθρα και δρυς για το κάπνισμα ζαμπόν και πουλερικών.

Ξύλο βελανιδιάς: Είναι η καλύτερη επιλογή για μεγάλα κομμάτια λιπαρού κρέατος.

Ξύλο κερασιάς: Αυτό το ξύλο χρησιμοποιείται επίσης σε συνδυασμό με πεκάν, βελανιδιά, αγριοκοκαλιά ή σκλήθρα για το κάπνισμα χοιρινού και βοείου κρέατος.

Μπράντλεϊ Μπισκετ: Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια από τον Bradley που καίγονται για τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται για να προσδώσουν την τέλεια γεύση. Τα μπισκότα Bradley είναι διαθέσιμα σε 17 διαφορετικές γεύσεις, όπως πεκάν, δρυς, σφενδάμι, κεράσι, χικορί, μήλο κ.λπ.

Επαγγελματική συμβουλή: Δείτε τη μεγάλη ποικιλία μας προφίλ γεύσης μπισκότων για να δείτε ποια γεύση ξύλου συνδυάζεται τέλεια με ποια είδη κρέατος. Γίνε σαν το είδωλό σου pitmaster!

3. Ζεστό κάπνισμα ή Ψυχρό κάπνισμα

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά πρώτα, πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι το ζεστό και το κρύο κάπνισμα. Δεν υπάρχει θερμότητα στο πραγματικό κρύο κάπνισμα, αλλά ορισμένα κομμάτια κρέατος απαιτούν κρύο καπνισμό για την καλύτερη γεύση.

Τα λιπαρά κομμάτια κρέατος ή τα μεγαλύτερα κομμάτια που πρέπει να μαγειρευτούν μέχρι να μαγειρευτούν, καπνίζονται ζεστά. Το ζεστό κάπνισμα γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία όπου το φαγητό εκτίθεται σε άμεση θερμότητα. Για παράδειγμα, τα παϊδάκια πρέπει να καπνίζουν συνολικά για τουλάχιστον 5 ώρες και ο καπνιστής πρέπει να είναι μεταξύ 225 και 240 βαθμών Φαρενάιτ ή 107 έως 110 βαθμών Κελσίου.

4. Θεραπεία ή άλμη

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσετε τη μοναδική γεύση του καπνιστού φαγητού. Η ωρίμανση είναι η διαδικασία της εφαρμογής αλατιού σε όλες τις πλευρές του κρέατος πριν από το κάπνισμα. Βοηθά στην επίσπευση της διαδικασίας μαγειρέματος καθώς το κρέας τείνει να απορροφά περισσότερη θερμότητα και γεύση.

Το άλμη είναι η διαδικασία εμποτισμού του κρέατος σε ένα πολύ συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και νερού, ώρες πριν το κάπνισμα. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να απορροφήσει αρκετή υγρασία ώστε να μην στεγνώσει κατά το κάπνισμα. Το άλμη ενισχύει επίσης τη γεύση του κρέατος.

5. Χρησιμοποιώντας το σωστό καπνιστή τροφίμων

Το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό βήμα για να αποκτήσετε την τέλεια καπνιστή γεύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων. Ένας ποιοτικός καπνιστής μπορεί να σας προσφέρει την απαιτούμενη ετοιμότητα και αυτάρκεια χωρίς φύλαξη παιδιών.

Ευτυχώς υπάρχει το Bradley Smoker για εσάς. Ο Bradley σχεδιάζει καπνιστές τροφίμων με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Δείτε αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε.

Αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας: Ένας επαγγελματίας καπνιστής θα τροφοδοτήσει αυτόματα το καύσιμο όταν απαιτείται, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας ενώ μαγειρεύει. Οι καπνιστές Bradley μπορούν να εργάζονται συνεχώς για 10 ώρες με ένα αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας ξύλου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το θάλαμο καυσίμου και να ενεργοποιήσετε τον καπνιστή για μια εμπειρία χωρίς φύλαξη βρεφών και χωρίς ταλαιπωρία.

Πολλαπλές επιλογές μαγειρέματος: Το στοιχείο θερμότητας μαγειρέματος μπορεί να απενεργοποιηθεί σε κρύο καπνό με μόνο τα ξύλα να καίγονται με δίσκο πάγου μέσα για κρύο κάπνισμα ή χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα κρύου καπνού (Όταν δεν χρησιμοποιούμε τον προσαρμογέα κρύου καπνού, ο δίσκος πάγου αντισταθμίζει τη θερμότητα από την καύση το ξύλο, αν δεν υπάρχει δεν είναι κρύο κάπνισμα)

Εργονομικός σχεδιασμός: Ένας επαγγελματίας καπνιστής πρέπει να διαθέτει όλα τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, έχουμε τον καπνιστή Bradley που συνοδεύεται από μαγνητική πόρτα και στεγανοποίηση πόρτας για την αποφυγή υπερβολικής απώλειας καπνού μαζί με μονωμένο εσωτερικό από ανοξείδωτο χάλυβα και αφαιρούμενες σχάρες.

Εγκατάσταση ατμού: Το μαγείρεμα στον ατμό βοηθά στο να διατηρείται το κρέας τρυφερό και ζουμερό μετά το κάπνισμα. Ο καπνιστής Bradley συνοδεύεται από ξεχωριστό δίσκο ατμού που μαγειρεύει το κρέας στον ατμό ταυτόχρονα με το κάπνισμα. Απλά πρέπει να γεμίσετε το δίσκο με νερό και να αφήσετε τον καπνιστή να κάνει τη δουλειά του.

Τελευταίες σκέψεις

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Μπράντλεϊ να ήταν χρήσιμες για να μάθετε τα βασικά της τέχνης του καπνίσματος. Αυτές οι συμβουλές δεν θα σας κάνουν pitmaster από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σίγουρα θα σας ενθαρρύνουν να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας για να αποκτήσετε την απόλυτη γεύση των καπνιστών τροφίμων.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.