How to Use Herbs and Seasoning to Masterfully Smoke Your Meats and Seafood

Πώς να χρησιμοποιήσετε βότανα και καρύκευμα Με αριστοκρατία Τα κρέατα και τα θαλασσινά σας

Posted on: March 07, 2022
Read time: Read Time: 10 min



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Όσον αφορά τη δημιουργία λαχταριστών, νόστιμων κρεάτων και θαλασσινών, λίγες μέθοδοι ξεπερνούν τη γεύση που παίρνετε με το κάπνισμα. Η διαδικασία εμποτίζει το φαγητό σας με μια βαθιά καπνιστή γεύση που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί με άλλο τρόπο. Ωστόσο, το κάπνισμα είναι μόνο το μισό της τελικής γεύσης. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το πώς επιλέγετε να καρυκεύετε το κρέας και τα θαλασσινά σας. Εάν είστε ακόμα νέος στο κάπνισμα τροφίμων, μην ανησυχείτε. Με μερικές μόνο συμβουλές, θα σας κάνουμε να φτιάξετε λαχταριστά γεύματα σε χρόνο μηδέν.

Επιλέγοντας τα σωστά βότανα και καρυκεύματα

Υπάρχουν μερικά βασικά που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τα σωστά βότανα και καρυκεύματα για το κρέας ή τα θαλασσινά σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η γεύση που αναζητάτε. Θα πάτε για μια αλμυρή ή πικάντικη γεύση; Ή μήπως ψάχνετε για κάτι λίγο πιο γήινο ή λουλουδάτο;

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι θα συμπληρώσει το κύριο συστατικό που μαγειρεύετε. Η ανάμειξη βοτάνων και μπαχαρικών μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη γεύση ενός πιάτου, επομένως θέλετε να προχωράτε αργά για να αποφύγετε να υπερνικήσετε το κρέας.

Κρέας, βότανα και μπαχαρικά

Διαφορετικοί τύποι κρέατος συνδυάζονται καλά με διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά. Εκτός από τον αξιόπιστο συνδυασμό αλατιού και πιπεριού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οτιδήποτε, υπάρχουν και άλλα καρυκεύματα και βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε λίγο ζινγκ στο κρέας σας.

Βοδινό κρέας

Αν και το βοδινό κρέας διατίθεται σε πολλές κοπές και μορφές, ένα πράγμα παραμένει σταθερό: η έντονη γεύση του. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο που δεν θα σας κατακλύσει.

Μερικά εύκολα διαθέσιμα μπαχαρικά που ταιριάζουν καλά με το βόειο κρέας είναι το κρεμμύδι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Αυτά τα αρωματικά και αλμυρά μπαχαρικά μπορούν εύκολα να κρατήσουν τη δική τους γεύση χωρίς να πνιγούν στο βόειο κρέας. Αν θέλετε κάτι με πιο φλογερό, προτιμήστε το πιπέρι καγιέν. Χρησιμοποιήστε βασιλικό για αυτό το ελαφρώς μέντα. Η λεμονάτη γεύση του θυμαριού θα ολοκληρώνει ακόμη και τις πιο δυνατές γεύσεις, ενώ η ζεστασιά και το άρωμα του φασκόμηλου θα ελαφρύνουν κάθε πιάτο.

Οι αποξηραμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές είναι υπέροχες προσθήκες στις μαρινάδες βοείου κρέατος. Η ρίγανη είναι ένα άλλο βότανο που πρέπει να προσέξετε, ειδικά αν φτιάχνετε ένα πιάτο με βοδινό κρέας εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο. Αυτό το βότανο δεν είναι φιλικό στη θερμότητα, ωστόσο, φροντίστε να το προσθέσετε στο τέλος της προετοιμασίας σας.

Χοιρινό

Το χοιρινό έχει πιο σιωπηλή γεύση από το βοδινό, αλλά εξακολουθεί να είναι γλυκό και αλμυρό. Με μικρές προσαρμογές, τα περισσότερα βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε σε πιάτα με βοδινό κρέας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με χοιρινό. Ωστόσο, ορισμένα συγκεκριμένα βότανα και μπαχαρικά θα τα πάνε καλύτερα με το χοιρινό.

Η γλυκιά και ελαφρώς καπνιστή γεύση της κανέλας εξισορροπεί όμορφα την αλμυρή πλευρά του χοιρινού. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ σε ένα γλυκό κομμάτι χοιρινού κρέατος για την πιπεράτη και γλυκιά γεύση του. Αν καπνίζετε ζαμπόν, τα μούρα αρκεύθου θα εξισορροπήσουν όμορφα τη γλύκα του.

Για μαρινάδες και τρίψιμο χοιρινού κρέατος, η μουστάρδα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Κοτόπουλο

Σε σύγκριση με το χοιρινό και το μοσχάρι, το κοτόπουλο είναι ήπιο. Σε συνδυασμό με την έλλειψη χρώματος, κάποιοι θα μπορούσαν να το αποκαλούν ακόμη και μειλίχιο. Αυτό είναι καλό γιατί σου δίνει χώρο να είσαι δημιουργικός. Μπορείτε να επιλέξετε μπαχαρικά και βότανα που θα του δώσουν περισσότερη ζωή, τόσο μέσω της γεύσης όσο και του χρώματος.

Η δυνατή και αλμυρή γεύση του σκόρδου ταιριάζει καλά με το κοτόπουλο. Μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα στο κοτόπουλο σας για χρώμα και λίγο καπνό. Το φασκόμηλο είναι ένα κοινό συστατικό στα περισσότερα καρυκεύματα πουλερικών.

Ένα άλλο ζευγάρι που δεν αποτυγχάνει ποτέ είναι το δεντρολίβανο και το κοτόπουλο. Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές κοτόπουλου από αμνημονεύτων χρόνων για την ξυλώδη και δροσιστική του δράση.

Χρησιμοποιήστε λίγη κανέλα στο κοτόπουλο για να προσθέσετε λίγη γλυκύτητα. Ακόμα καλύτερα, προσθέστε λίγο κύμινο για να προσθέσετε λίγη ζεστασιά. Το Mace είναι ένα άλλο μπαχαρικό που πρέπει να δοκιμάσετε, με φειδώ, για ένα αλμυρό φινίρισμα.

Για τις μαρινάδες κοτόπουλου, η προσθήκη ενός φύλλου δάφνης κάνει θαύματα. Οι γεύσεις των άλλων συστατικών θα γίνουν πιο έντονες.

Αρνάκι

Το αρνί έχει μια πιο ξεχωριστή και επιθετική γεύση από το βοδινό και το χοιρινό, το οποίο συνήθως εξισορροπείται από γήινα βότανα και μπαχαρικά. Αυτά περιλαμβάνουν τον κουρκουμά, το σκόρδο και το κύμινο. Χρησιμοποιήστε μικρές μερίδες κουρκουμά και κύμινο για να αποφύγετε να κατακλύσετε το αρνί.

Το θυμάρι και ο άνηθος πάνε καλά στο αρνίσιο τρίψιμο. Ο κόλιανδρος, η μέντα και το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικές επιλογές και για αρνί.

Θαλασσινά, βότανα και μπαχαρικά

Τα θαλασσινά είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει διάφορα είδη ψαριών. Αν και όλα έχουν τη μοναδική τους γεύση και υφή, γενικά, τα ψάρια είναι ευαίσθητα, επομένως τα πάνε καλά με ελαφριά μπαχαρικά και βότανα.

Το εστραγκόν είναι αγαπημένο για χρήση στα ψάρια. Δοκιμάστε το σε καβούρια, γαρίδες και αστακό. Το μαύρο πιπέρι και ο κόλιανδρος είναι υπέροχες επιλογές για σολομό και τιλάπια. Προσθέστε λίγο καπνιστή πάπρικα και θυμάρι στο τελευταίο για περισσότερη γεύση.

Το λεμονόχορτο συνδυάζεται καλά με τα περισσότερα οστρακοειδή και οποιοδήποτε άλλο θαλασσινό με λίγη γλυκύτητα. Για την πέστροφα και τον ξιφία, χρησιμοποιήστε φασκόμηλο για να εμποτίσετε λίγη από τη γήινη υφή του. Χρησιμοποιήστε πιο ήπιες πιπεριές τσίλι για να προσθέσετε λίγη θερμότητα στις γαρίδες σας.

Η μέντα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μαρινάδες ψαριού.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα καρυκεύματα; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Ποιος είναι ο σκοπός του να καρυκεύετε τα κρέατά σας;
Πότε να πάτε απλά: Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για να χρησιμοποιήσετε μόνο αλάτι και πιπέρι
Τύποι καρυκευμάτων για μπάρμπεκιου

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.