ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο κρύος καπνός;
Η δημιουργία καπνού χωρίς θερμότητα είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου της γεύσης οποιουδήποτε καπνιστού φαγητού. Στα περισσότερα καπνιστήρια τροφίμων η θερμοκρασία παράγεται από την καύση του ξύλου. Καθώς το ξύλο καίγεται, από την ανάφλεξη έως ότου γίνει στάχτη, παράγει θερμότητα. Όταν το ξύλο αυτοκαταναλώνεται (καίγεται χωρίς να υπάρχει πηγή θερμότητας), παράγει υψηλή θερμοκρασία. Σε αυτή την φάση παράγεται λιγοστός καπνός και η θερμοκρασία μέσα στο καπνιστήριο ή την ψησταριά είναι εκτός ελέγχου. Ένα καπνιστήριο τροφίμων παράγει φαγητό ανώτερο σε γεύση, εάν η θερμοκρασία και ο καπνός παραμένουν συνεχώς σε κάποιο ελεγχόμενο επίπεδο.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρύου και ζεστού καπνιστού προϊόντος;
Τα περισσότερα καπνιστά τρόφιμα που προορίζονται για πώληση, πρώτα μαρινάρονται και μετά καπνίζονται. Το κρύο κάπνισμα συνήθως γίνεται σε θερμοκρασία 37,7°C (100°F) ή γενικά χαμηλότερη από αυτή που καίγεται ή λιώνει το λίπος. Η θερμοκρασία προστίθεται στο τέλος της διαδικασίας καπνίσματος για την εμφάνιση και την γεύση. Ένα ζεστό καπνιστό τρόφιμο χρειάζεται ελάχιστο πάστωμα και έχει την εμφάνιση, τη γεύση και την υφή πλήρως μαγειρεμένου φαγητού.
Τι είναι το πάστωμα του κρέατος;
Το μείγμα παστώματος είναι ένας συνδυασμός αλατιού και ζάχαρης. Μπορεί να είναι σε υγρή μορφή (άλμη) ή τραχύ με κόκκους. Επίσης μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά για τον εμπλουτισμό της γεύσης ή τη διατήρηση του κρέατος. Μείγματα παστώματος πωλούνται σε οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αλλαντοπωλεία. Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα, σιγουρευτείτε ότι έχετε την κατάλληλη συνταγή καπνίσματος και γνωρίζετε τις σωστές αναλογίες για το είδος του προϊόντος που θα καπνίσετε.
Μπορώ να καπνίσω φαγητό χωρίς να το παστώσω;
Ναι, μπορείτε. Αυτή είναι μία από τις τρεις μεθόδους του κρύου καπνίσματος. Πάρτε από τη συντήρηση το κομμάτι του κρέατος που θέλετε να καπνίσετε και καπνίστε το στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Διατηρήστε την θερμοκρασία στο καπνιστήριο κάτω από τους 37,7°C (100°F). Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά ή μαρινάρετε ανάλογα με την γεύση που θέλετε. Καπνίστε μόνο για 1 έως 2 ώρες και κατόπιν μαγειρέψτε όπως συνήθως. Αφήστε ανοιχτό τον εξαερισμό στο επάνω μέρος του θαλάμου για να βοηθήσει στην διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αέρα είναι πάνω από 16°C. Οι νέες γεύσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι εξαιρετικές.
Πόσο κοστίζει το κάπνισμα με ένα καπνιστήριο Bradley;
Το κόστος καπνίσματος με ένα καπνιστήριο Bradley είναι περίπου 1,00€ την ώρα, το οποίο είναι περίπου το ίδιο με το να χρησιμοποιείτε κομμάτια ξύλου που έχετε αγοράσει από κατάστημα.
Πως φτιάχνει η Bradley τις μπριγκέτες;
Αυτό είναι μυστικό. Θα σας πούμε όμως ότι οι μπριγκέτες φτιάχνονται μόνο με φυσικά υλικά και ότι το ξύλο είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό πριν γίνει μπριγκέτα.
Από πότε φτιάχνει η Bradley καπνιστήρια και μπριγκέτες;
Κατασκευάζουμε ψησταριές καπνίσματος και προϊόντα φαγητού για υπαίθριο μαγείρεμα και εστιατόρια από το 1986. Πολλά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στον κόσμο καπνίζουν τα φαγητά τους χρησιμοποιώντας καπνιστήρια της Bradley. Επισκεφθείτε τη σελίδα συνταγών μας ή το κανάλι των καπνιστηρίων Bradley στο YouTube για να μάθετε περισσότερα για την ποικιλία των τροφίμων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα καπνιστήριο.
Ποιο είδος ξύλου ταιριάζει με τα θαλασσινά;
Κάποια είδη ξύλου προσδίδουν καλύτερη γεύση σε διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, δοκιμάστε όμως καρυδιά ή μιμόζα με χοιρινό, βοδινό ή κόκκινο κρέας κυνηγιού. Όλα τα είδη θαλασσινών συνδυάζονται εξαιρετικά με σημύδα, σφένδαμο ή το δικό μας σπέσιαλ μείγμα ξύλων. Τα ξύλα οπωροφόρων δέντρων συνδυάζονται πολύ καλά με πουλερικά και φρέσκα ψάρια. Δοκιμάστε τις μπριγκέτες κερασιάς με αγριόπαπια ή κοτόπουλο.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μπριγκέτες Bradley σε άλλα καπνιστήρια και ψησταριές;
Εννοείται. Όποιος θέλει μπορεί να προμηθευτεί οποιοδήτποτε από τα πακέτα μπριγκετών μας.
Για πόσο χρονικό διάστημα παράγει καπνό η γεννήτρια καπνού;
Για όσο εσείς θέλετε! Κάθε μπριγκέτα καίγεται για 20 λεπτά, συνεπώς εάν η κυλινδρική υποδοχή της γεννήτριας είναι πλήρης, θα χρειαστεί να την ξαναγεμίσετε μετά από 8 ώρες.
Πόσες μπριγκέτες χρησιμοποιούνται σε 1 ώρα;
Κάθε μπριγκέτα καίγεται για 20 λεπτά, οπότε κάθε ώρα χρησιμοποιούνται 3 μπριγκέτες.
Γιατί το κρέας βγήκε “στεγνό”;
Περιχύνοντας το κρέας με τα υγρά του ή με κάποια σάλτσα, μπορούμε να το βοηθήσουμε ώστε να διατηρήσει την υγρασία του. Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε εδώ.