Επιλέξτε Page

Μπριγκετεσ Bradley

Περιληψη

Το κλειδί της επιτυχίας των καπνιστηρίων Bradley είναι οι μπριγκέτες της. Για την παραγωγή των μπριγκετών τα μικρά κομμάτια ξύλου ενώνονται σε ακριβείς ποσότητες, με ελεγχόμενη πίεση και ένταση. Η γεύση που δίνει ο καπνός καθορίζεται από το είδος του ξύλου που καίγεται.

  • Η σημύδα και ο σφένδαμος δίνουν πλούσια, έντονη γεύση και συνήθως χρησιμοποιούνται με θαλασσινά, χοιρομέρι και μπέικον.
  • Οι πολύ δυνατές και ιδιαίτερες γεύσεις της μιμόζας και της καρυδιάς συνήθως χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα προϊόντων από βοδινό και χοιρινό κρέας, όπως χοιρινή σπάλα και βοδινά στηθοπλευρά (briskets).
  • Η μηλιά και η κερασιά δίνουν μία πιο γλυκιά και ήπια γεύση καπνιστού και συνήθως χρησιμοποιούνται με πουλερικά και κυνήγι.
  • Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη ξύλων και τις γεύσεις, ανατρέξτε στην καρτέλα “Οδηγός Γεύσεων”.
Αναλυτικη περιγραφη
Το κλειδί της επιτυχίας των καπνιστηρίων Bradley είναι οι μπριγκέτες της. Για την παραγωγή των μπριγκετών τα μικρά κομμάτια ξύλου ενώνονται σε ακριβείς ποσότητες, με ελεγχόμενη πίεση και ένταση. Η γεύση που δίνει ο καπνός καθορίζεται από το είδος του ξύλου που καίγεται.

Η σημύδα και ο σφένδαμος δίνουν πλούσια, έντονη γεύση και συνήθως χρησιμοποιούνται με θαλασσινά, χοιρομέρι και μπέικον.

Οι πολύ δυνατές και ιδιαίτερες γεύσεις της μιμόζας και της καρυδιάς συνήθως χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα προϊόντων από βοδινό και χοιρινό κρέας, όπως χοιρινή σπάλα και βοδινά στηθοπλευρά (briskets).
Η μηλιά και η κερασιά δίνουν μία πιο γλυκιά και ήπια γεύση καπνιστού και συνήθως χρησιμοποιούνται με πουλερικά και κυνήγι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη ξύλων και τις γεύσεις, ανατρέξτε στην καρτέλα “Οδηγός Γεύσεων”.

Στα καπνιστήρια Bradley Smokers κάθε μπριγκέτα καίγεται για 20 λεπτά, για την παραγωγή καθαρής γεύσης καπνιστού. Μετά την καύση, η μπριγκέτα σπρώχνεται απαλά από την επόμενη, για να σβήσει στο δοχείο με το νερό. Η διαδικασία συνεχίζεται όσο υπάρχουν μπριγκέτες στην υποδοχή.

Όταν κάποιο ξύλο καίγεται, η γεύση καπνιστού παράγεται στα πρώτα λεπτά της καύσης. Μόλις το ξύλο φτάσει σε θερμοκρασία ικανή για να συνεχίσει να καίγεται μόνο του, αποδίδει υψηλές θερμοκρασίες, οξέα, ρητίνες και αέρια, τα οποία αλλοιώνουν τη γεύση και την εμφάνιση του καπνιστού φαγητού. Όταν το ξύλο φθάνει σε αυτό το στάδιο καύσης δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σχετικά με τις συνθήκες μαγειρέματος. Με τις μπριγκέτες της Bradley δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Με τις μπριγκέτες της Bradley δεν ελαχιστοποιείται μόνο η ανεπιθύμητη θερμότητα, αλλά και ο καπνός που παράγεται με την διαδικασία της Bradley είναι 4 φορές πιο καθαρός από τον καπνό που θα παράγονταν από την καύση πανομοιότυπων κομματιών ξύλου.

Τα καπνιστήρια της Bradley καταναλώνουν μπριγκέτες με συχνότητα περίπου 20 λεπτών. Κατά συνέπεια τα λειτουργικά έξοδα των καπνιστηρίων είναι λιγότερα από 1,2€ ανά ώρα.

Συνθεση

Οι μπριγκέτες της Bradley δημιουργούνται από φυσικό ξύλο χωρίς πρόσθετα. Δοκιμές που έγιναν από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας British Columbia έδειξαν ότι οι μπριγκέτες της Bradley παράγουν καπνό 4 φορές πιο καθαρό από τον καπνό που θα παραγόταν κατά την καύση πανομοιότυπων κομματιών ξύλου.

  • 99.98% φυσικό ξύλο φυλλοβόλων ή οπωροφόρων δέντρων
  • 0.02% κολλαγόνο – ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό
Προελευση

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Ξυλείας υποχρεώνει τις εταιρείες νόμιμης εμπορίας ξύλου να υπόκεινται σε επισταμένο έλεγχο εάν διακινούν ξυλεία ή προϊόντα ξυλείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανονισμοί στοχεύουν στην παρεμπόδιση πρακτικών παράνομης υλοτομίας. Όλες οι μπριγκέτες Bradley υπόκεινται σε αυτή την διαδικασία ελέγχου που υφίσταται ο διανεμητής τους στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τον παραγωγό.

Βιολογικη υποσταση

Κάποιοι πελάτες έχουν απορίες σχετικά με την βιολογική υπόσταση των μπριγκετών Bradley. Αυτό το ερώτημα το έχουμε αναθέσει στον οργανισμό Soil Association, που αναλαμβάνει την διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων. Μας έχουν επιβεβαιώσει ότι οι μπριγκέτες πληρούν τις προδιαγραφές, παρότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο πιστοποιητικό. Οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στον οργανισμό Soil Association με τη βεβαιότητα ότι κάθε μπριγκέτα θα πληρεί τις προδιαγραφές τους.

Οδηγοσ γευσεων

Κωδικοι προϊοντων
ΓΕΥΣΗ 24 ΠΑΚΕΤΟ 48 ΠΑΚΕΤΟ 120 ΠΑΚΕΤΟ
Κλήθρα BTAL24 BTAL48 BTAL120
μήλο BTAP24 BTAP48 BTAP120
Κεράσι BTCH24 BTCH48 BTCH120
Αγριοκαρυδιά BTHC24 BTHC48 BTHC120
Τζιμ Μπέιμ BTJB24 BTJB48 BTJB120
Σφεντάμι BTMP24 BTMP48 BTMP120
Είδος μιμόζας BTMQ24 BTMQ48 BTMQ120
Δρυς BTOK24 BTOK48 BTOK120
Ειρηνικό μείγμα BTPB24 BTPB48 BTPB120
Πέκαν BTPC24 BTPC48 BTPC120
Ουίσκι Oak BTWOSE24 BTWOSE48 BTWOSE120
Ειδικό μείγμα BTSB24 BTSB48 BTSB120
ΣΟΦΌΣ BTSG24 BTSG48
Μπύρα BTBR24 BTBR48
Τσίλι Κύμινο BTCC24 BTCC48
Hunter’s Blend BTHB24 BTHB48
Μείγμα Καραϊβικής BTCB24 BTCB48
Πακέτο ποικιλίας πέντε γεύσεων BTFV120

Τυπικά μπισκότα

Μπισκότα Alder Blend

Μπισκότα μείγματος μήλου

Μπισκότα Cherry Blend

Μπισκότα Hickory Blend

Μπισκότα Jim Beam

Μπισκότα Maple Blend

Μπισκότα Mesquite Blend

Μπισκότα Oak Blend

Μπισκότα Pacific Blend

Μπισκότα Pecan Blend

Ειδικά μπισκότα μείγματος

Μπισκότα Whisky Oak

Premium μπισκότα

Τα μπισκότα Bradley Premium διατίθενται σε συσκευασίες 24 & 48

Μπισκότα μπύρας

Μπισκότα μείγματος Καραϊβικής

Μπισκότα τσίλι κύμινο

Μπισκότα με τζίντζερ σουσάμι

Μπισκότα Hunter’s Blend

Μπισκότα Sage Blend

Αποκτήστε το δικό σας σήμερα