Το κλειδί της επιτυχίας των καπνιστηρίων Bradley είναι οι μπριγκέτες της. Για την παραγωγή των μπριγκετών τα μικρά κομμάτια ξύλου ενώνονται σε ακριβείς ποσότητες, με ελεγχόμενη πίεση και ένταση. Η γεύση που δίνει ο καπνός καθορίζεται από το είδος του ξύλου που καίγεται.
Η σημύδα και ο σφένδαμος δίνουν πλούσια, έντονη γεύση και συνήθως χρησιμοποιούνται με θαλασσινά, χοιρομέρι και μπέικον.
Οι πολύ δυνατές και ιδιαίτερες γεύσεις της μιμόζας και της καρυδιάς συνήθως χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα προϊόντων από βοδινό και χοιρινό κρέας, όπως χοιρινή σπάλα και βοδινά στηθοπλευρά (briskets).
Η μηλιά και η κερασιά δίνουν μία πιο γλυκιά και ήπια γεύση καπνιστού και συνήθως χρησιμοποιούνται με πουλερικά και κυνήγι.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη ξύλων και τις γεύσεις, ανατρέξτε στην καρτέλα “Οδηγός Γεύσεων”.
Στα καπνιστήρια Bradley Smokers κάθε μπριγκέτα καίγεται για 20 λεπτά, για την παραγωγή καθαρής γεύσης καπνιστού. Μετά την καύση, η μπριγκέτα σπρώχνεται απαλά από την επόμενη, για να σβήσει στο δοχείο με το νερό. Η διαδικασία συνεχίζεται όσο υπάρχουν μπριγκέτες στην υποδοχή.
Όταν κάποιο ξύλο καίγεται, η γεύση καπνιστού παράγεται στα πρώτα λεπτά της καύσης. Μόλις το ξύλο φτάσει σε θερμοκρασία ικανή για να συνεχίσει να καίγεται μόνο του, αποδίδει υψηλές θερμοκρασίες, οξέα, ρητίνες και αέρια, τα οποία αλλοιώνουν τη γεύση και την εμφάνιση του καπνιστού φαγητού. Όταν το ξύλο φθάνει σε αυτό το στάδιο καύσης δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σχετικά με τις συνθήκες μαγειρέματος. Με τις μπριγκέτες της Bradley δεν υπάρχουν αμφιβολίες.
Με τις μπριγκέτες της Bradley δεν ελαχιστοποιείται μόνο η ανεπιθύμητη θερμότητα, αλλά και ο καπνός που παράγεται με την διαδικασία της Bradley είναι 4 φορές πιο καθαρός από τον καπνό που θα παράγονταν από την καύση πανομοιότυπων κομματιών ξύλου.
Τα καπνιστήρια της Bradley καταναλώνουν μπριγκέτες με συχνότητα περίπου 20 λεπτών. Κατά συνέπεια τα λειτουργικά έξοδα των καπνιστηρίων είναι λιγότερα από 1,2€ ανά ώρα.