Food Smoking or Grilling?

Τρόφιμα: Το κάπνισμα ... ή Grilling;

Posted on: October 04, 2023



Αυτό μπορεί να είναι μπερδεμένο για αρχάριους επειδή όλα φαίνονται παρόμοια αλλά υπάρχει ένας κόσμος των διαφορών. Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια από τις αρχαίες μεθόδους μαγειρέματος.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για αρχάριους, επειδή όλα φαίνονται παρόμοια, αλλά υπάρχει ένας κόσμος διαφορών. Το κάπνισμα των τροφίμων είναι μια από τις αρχαίες μεθόδους μαγειρέματος. Η μέθοδος εφαρμόστηκε όταν δεν υπήρχε φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, ψησταριά, καπνιστής ή ακόμα και ψυγείο. Αυτή η διαδικασία μπάρμπεκιου μαγειρέματος γινόταν σε καπνιστήρια.

Επί του παρόντος, το κάπνισμα φαγητού δεν γίνεται για τη διατήρηση των τροφίμων όπως στην αρχαιότητα, αλλά έχει επεκταθεί σε μια μέθοδο προσθήκης πλούσιας, διεισδυτικής γεύσης καπνού σε διάφορα τρόφιμα. Το καπνιστό κρέας και το ψάρι θεωρούνται πλέον λιχουδιά και όλοι το λατρεύουμε για τις γεύσεις και την τρυφερότητα.

Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές μεταξύ του ψησίματος και του καπνίσματος: τα επίπεδα θερμότητας και ο χρόνος μαγειρέματος.

Ψήσιμο στη σχάρα γίνεται συνήθως σε υψηλότερη θερμότητα για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάπνισμα χρησιμοποιεί χαμηλότερη θερμότητα κατά τη διάρκεια οπουδήποτε από μία ώρα έως αρκετές ώρες.

Έτσι, η προσθήκη ενός καπνιστή φαγητού στην αυλή σας είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε περισσότερη γεύση σε κάθε μπάρμπεκιου, σε μια αργή μέθοδο μαγειρέματος που με έναν καλό καπνιστή μπορεί να είναι απλή και ικανοποιητική.

Οφέλη από το κάπνισμα τροφίμων

Ενισχυμένες γεύσεις: Το κάπνισμα ενισχύει τη γεύση του κρέατος και του ψαριού καθώς μαγειρεύεται αργά. Όταν το ωμό μαριναρισμένο κρέας καπνίζεται, απορροφά όλες τις γεύσεις στη διαδικασία. Αυτό εντείνει τη γεύση, το χρώμα και τη μυρωδιά του φαγητού.

Συντήρηση τροφίμων: Το κάπνισμα αφυδατώνει το κρέας, θεραπεύοντας τις χημικές του ιδιότητες. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του κρέατος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα και η γεύση του.

Ασφάλεια τροφίμων: Το κάπνισμα στεγνώνει το κρέας για να σχηματίσει μια όξινη επικάλυψη στο εξωτερικό στρώμα. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, κρατώντας τα μακριά από κάθε είδους τροφική μόλυνση ή τροφική δηλητηρίαση.

Αξιοποιώντας τα φθηνότερα κομμάτια κρέατος: Καθώς οι καπνιστές είναι τέλειοι για χαμηλούς και αργούς μάγειρες (Χαμηλή θερμοκρασία και αργός χρόνος), μπορείτε να επιτύχετε τρυφερά και χυμώδη αποτελέσματα με Flat Steaks, Pork Shoulder, Brisket και πολλά άλλα. Ζεστό και κρύο κάπνισμα: Είναι οι δύο κοινές μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε, η πρώτη όταν μαγειρεύετε με άμεση πηγή θερμότητας μέσα στο φούρνο και η δεύτερη ονομάζεται κρύο καθώς δεν υπάρχει θερμότητα στο φαγητό. Για πραγματικά κρύο καπνό δημιουργείτε καπνό σε ένα θάλαμο και τον μεταφέρετε στον θάλαμο τροφίμων που θα βλάψει τη γεύση στα ψάρια, το τυρί και τους ξηρούς καρπούς για παράδειγμα.

Μην ξεχάσετε να δείτε τα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.