How to Smoke a Delicious Salmon Wellington

Πώς να καπνίσετε ένα νόστιμο Salmon Wellington

Posted on: October 04, 2023



Μαγειρική είναι μια τέχνη που παίρνει χρόνο για να τελειοποιήσουν. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το κάπνισμα τους δημιουργεί μια πρόκληση που τείνουν να αποφεύγουν. Ωστόσο, χάρη στην ανακάλυψη καλύτερων τρόπων για να καπνίζουν κρέατα, είναι γρήγορη αλίευση.

Η μαγειρική είναι μια τέχνη που θέλει χρόνο για να τελειοποιηθεί. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το κάπνισμα του κρέατος τους αποτελεί μια πρόκληση που τείνουν να αποφεύγουν. Ωστόσο, χάρη στην ανακάλυψη καλύτερων τρόπων καπνίσματος κρεάτων, το πιάνει γρήγορα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχετε ένα λαχταριστό γεύμα όταν πρόκειται για το μαγείρεμα του σολομού, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος. Διά μέσου Συμβουλές και κόλπα Bradley, θα δείτε ότι μπορείτε να φτιάξετε έναν μέτριο καπνιστό σολομό Wellington πολύ εύκολα με τον καπνιστή φαγητού σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη βήμα προς βήμα προετοιμασία για το πώς να επιτύχετε ένα νόστιμο γουέλινγκτον καπνιστού σολομού.

Τι είναι ένα Wellington σολομού;

Για αρχή, ένα γουέλινγκτον σολομού, γνωστό και ως σολομός en croûte, είναι ένα αλμυρό πιάτο με καρυκευμένο σολομό τυλιγμένο σε ζύμη σφολιάτας με σπανάκι. Θεωρείται ότι προήλθε για πρώτη φορά στην Αγγλία μεταξύ των μέσων του 1400 έως τις αρχές του 1600.

Εκείνη την εποχή, το μοσχαρίσιο γουέλινγκτον ήταν ένα δημοφιλές πιάτο που σερβίρονταν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Καθώς ο κόσμος απολάμβανε το απίστευτο πιάτο, άλλοι άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορες πρωτεΐνες, γεννώντας το σολομό Wellington. Χρόνια αργότερα, η συνταγή έχει εξελιχθεί πολύ και ελπίζουμε να δούμε περισσότερες συμβουλές και κόλπα στο μέλλον. Η πρόοδος της τεχνολογίας το έκανε επίσης πιο εύκολο, και τώρα μπορούμε να πετύχουμε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γεύμα βάζοντας απλώς τον σολομό γαλέτας στον καπνιστή φαγητού.

Πώς να φτιάξετε καπνιστό σολομό Wellington

Ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες συνταγές για να ετοιμάσετε το γαλότισμα σολομού σας. Για μερικούς, μπορεί να θέλουν τον καπνιστό σολομό τους Wellington λιγότερο πικάντικο ή να θέλουν να προσθέσουν περισσότερο σπανάκι. Άλλοι μπορεί να το απολαμβάνουν λιγότερο κρεμώδες με έξτρα καπνιστή γεύση. Γενικά, η λίστα των συστατικών παραμένει η ίδια, αλλά οι ποσότητες/μερίδες σας εξαρτώνται από το τι θέλετε να πετύχετε.

Τι χρειάζεστε για μια μερίδα δύο;

  • 1 φιλέτο σολομού
  • 5 oz φρέσκο σπανάκι (140 g)
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (30 γρ.)
  • 4 ουγκιές τυρί κρέμα (110 γρ.)
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (40 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για το σπανάκι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για τον σολομό)
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (για σπανάκι, προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (για σολομό, προαιρετικά)

Εργαλεία για το κάπνισμα

  • Θερμόμετρο κρέατος – για παρακολούθηση της θερμοκρασίας
  • Τηγάνι – για να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια και το σπανάκι
  • Πλαστική μεμβράνη – για να τυλίξετε τη ζύμη
  • ΕΝΑ καπνιστής ποιότητας τροφίμων – Τα προηγμένα χειριστήρια σε ένα καπνιστή διευκολύνουν την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και του χρόνου μαγειρέματος.

Παρασκευή

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το πιπέρι και το αλάτι. Σιγοβράζουμε και περιμένουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  2. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα και τον άνηθο σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και τοποθετούμε στη μέση τον πλυμένο και στεγνό σολομό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και τις δύο πλευρές του σολομού.
  5. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με το σπανάκι πάνω από το πάνω μέρος του σολομού και μετά διπλώστε τις άκρες της σφολιάτας.
  6. Αλείφουμε τις κορυφές και τις πλευρές της ζύμης με το χτυπημένο αυγό.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε ρηχές διαγώνιες γραμμές προς κάθε κατεύθυνση για να διαφύγει ο ατμός και αλείψτε ξανά την κορυφή με το χτυπημένο αυγό.
  8. Καπνίστε το γουέλινγκτον σολομού στον καπνιστή φαγητού σας.
  9. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τον καπνιστή σας και από το πώς σας αρέσει το κρέας σας. Για καπνιστή Bradley, ρυθμίστε τη θερμοκρασία μεταξύ 145°F έως 225°F (63°C έως 107°C) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.

 Τι να σερβίρετε με τον καπνιστό σολομό σας Wellington

Το γουέλινγκτον σολομού σας είναι έτοιμο και όση χαρά και αν σας φέρει, θα φέρει ακόμα περισσότερη σε όσους το κατασπαράξουν. Το ερώτημα παραμένει, τι εξυπηρετείτε με αυτό; Πριν το σκεφτείς υπερβολικά, κράτα τα πράγματα απλά. Αρχικά, κοιτάξτε γύρω σας τα συστατικά που έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Μπορείτε να σερβίρετε μια σειρά από τέλεια συνοδευτικά για τον καπνιστό σολομό σας. Θυμηθείτε, χρησιμεύει ως σνακ και ορεκτικό ακόμα και μόνο του.

Αρχικά, αν έχετε ψωμί μαζί σας, μπορείτε να σερβίρετε τον καπνιστό σολομό σας γουέλινγκτον πάνω από το ψωμί με κρούστα και να το προσθέσετε με κρέμα και λίγο πιπέρι. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές άλλες παραλλαγές με το σολομό και το ψωμί σας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης τυριού κρέμας πάνω από τον σολομό και την τοποθέτησή του σε φέτες ψωμιού. Τα bagels θα ταιριάζουν επίσης υπέροχα με αυτή την απίστευτη λιχουδιά.

Αν το θέλετε ως πιο βαρύ γεύμα, μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

Για περισσότερες συνταγές σολομού, ελέγξτε τους παρακάτω συνδέσμους:
Πώς να φτιάξετε καπνιστό σολομό
Συνταγή για ζεστό καπνιστό σολομό
Συνταγή καπνιστού ζαχαρωμένου σολομού

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.