How To Smoke Desserts

Πώς να καπνίζετε Επιδόρπια

Posted on: January 12, 2023



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Το κάπνισμα για μένα αφορούσε σχεδόν πάντα το κρέας. Είτε είναι ψαρονέφρι, χοιρινή σπάλα, φτερούγες κοτόπουλου ή φιλέτο σολομού, χαίρομαι να το καπνίσω. Ασχολούμαι με το κάπνισμα λαχανικών. Στην πραγματικότητα, οι πιπεριές jalapeno, γεμιστές με τυρί κρέμα και τυλιγμένες σε μπέικον μπορεί να είναι απλώς το πιο καπνιστό μου προϊόν.

Ωστόσο, άλλα λαχανικά όπως οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν καπνίζονται τόσο συχνά. Το κάπνισμα ξηρών καρπών και τυριών είναι καλό, καθώς ενισχύουν πραγματικά τη γεύση. Αλλά μέχρι πρόσφατα, υπήρχε ένα είδος φαγητού που είχα καπνίσει σπάνια – τα επιδόρπια.

Αφήστε τα καπνιστά επιδόρπια να σας εκπλήξουν

Ξεκίνησα να καπνίζω επιδόρπια μόλις πριν από ένα χρόνο. Κάποιος που κάπνιζε γιαούρτι για επιδόρπιο σε τηλεοπτική εκπομπή με έκανε την περιέργεια. Έχοντας σκοπό να δοκιμάσω νέα πράγματα, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Bradley Smoker για επιδόρπια.

Όχι μόνο ήταν διασκεδαστικό, αλλά ανακάλυψα επίσης ότι προσθέτοντας λίγο καπνό σε ένα επιδόρπιο μπορεί να προσθέσει πολυπλοκότητα και βάθος σε ένα πιάτο. Τώρα δεν λειτούργησε τέλεια κάθε φορά και γρήγορα έμαθα ότι ορισμένα επιδόρπια λειτουργούν με το να εμποτίζουν μερικές νότες με καπνιστή γεύση πολύ καλύτερα από άλλα. Αλλά hey, αυτή είναι η διασκέδαση της μαγειρικής – δοκιμάζεις νέα πράγματα και μερικές φορές βρίσκεις έναν πραγματικό νικητή ενός πιάτου!

Εδώ είναι μερικές συνταγές που λειτουργούν πολύ καλά προσθέτοντας ένα έγχυμα καπνού στο μενού.

Κέικ με καπνιστή φράουλα

Καπνιστό τσένταρ και κουλουράκι Jalapeno

Την περασμένη εβδομάδα προσπάθησα να καπνίσω κάτι άλλο – φασόλια βανίλιας. Τα κρατάω πάντα στο χέρι, γιατί όχι μόνο είναι πολύ ανώτερα από το εκχύλισμα βανίλιας, αλλά και φοβερά προστιθέμενα σε κρεμώδη επιδόρπια ή με βάση την κρέμα.

Αναρωτιόμουν πώς θα βγει το κάπνισμα ολόκληρου του κόκκου βανίλιας, αποφάσισα να το δοκιμάσω και κάπνισα μερικά από αυτά. Είναι οι σπόροι μέσα στο φασόλι βανίλιας που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, έτσι έκοψα μια σχισμή στο φασόλι και τους άνοιξα για να φανούν όλοι οι σπόροι.

Η μυρωδιά ενός κόκκου βανίλιας είναι απίστευτη. Τα τοποθέτησα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και το έβαλα σε μια σχάρα καπνιστών. Η χρήση ξύλου μηλιάς στους 200 F για μία ώρα εκπλήρωσε τις προσδοκίες μου. Χρησιμοποίησα ένα φασόλι βανίλιας για λίγο ρυζόγαλο και εντυπωσιάστηκα με τις καπνιστές νότες που προστέθηκαν στο πιάτο. Δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακό, αλλά αντίθετα πρόσθεσε κάποια πολυπλοκότητα στο επιδόρπιο.

Συμβουλές για το κάπνισμα γλυκού

  • Να είστε ευαίσθητοι. Ενώ το κάπνισμα κρέατος σάς επιτρέπει να ρίχνετε πολύ καπνό στο κρέας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους (το κρέας μπορεί να καπνίσει πολύ), συνήθως το κάπνισμα για επιδόρπιο απαιτεί μια πιο λεπτή προσέγγιση. Ανάλογα με το φαγητό που καπνίζεται και πόσο γρήγορα απορροφά τον καπνό, μπορεί να το καπνίσω μόνο για μία ώρα περίπου. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε πρώτα μια μικρή παρτίδα για να δείτε πόσο ισχυρή είναι η γεύση του καπνού.
  • Αντί να καπνίζετε ολόκληρο το επιδόρπιο, δοκιμάστε να καπνίσετε ένα συστατικό του γλυκού. Για τις συνταγές που αναφέρθηκαν παραπάνω, κάπνισα ένα υλικό πριν φτιάξω το γλυκό (φράουλες, τυρί, φασόλια βανίλιας). Αυτό επιτρέπει στον καπνό να είναι μια λεπτή προσθήκη στις γεύσεις του γλυκού, αντί να είναι υπερβολικός. Σκεφτείτε να καπνίζετε κρέμα για παγωτό, ξηρούς καρπούς για πίτα με πεκάν κ.λπ.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές από τις πιο ήπιες επιλογές ξύλου. Προσωπικά, έχω διαπιστώσει ότι τα ξύλα φρούτων όπως η μηλιά και το κεράσι λειτουργούν εξαιρετικά για το κάπνισμα γλυκών. Μου άρεσαν επίσης τα αποτελέσματα με σκλήθρα και σφενδάμι. Το ξύλο όπως το μεσκίτι είναι πολύ δυνατό και μπορεί να είναι πολύ για το κάπνισμα επιδορπίων.

Του Steve Cylka.