Food Smoking With Spices & Herbs

Κάπνισμα με φαγητό με Μπαχαρικά και βότανα

Posted on: January 10, 2023



Τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να προσθέσουν φωτεινές, πολύπλοκες γεύσεις σε οποιοδήποτε γεύμα μαγειρεύετε. Και ενώ όλα τα πιάτα χρειάζονται πολύ ζέστη για να τους κάνουν εξαιρετικά γευσιγνωσίες, οι σεφ σε όλο τον κόσμο ζουν, συνδυάζοντας μπαχαρικά και βότανα με μαγείρεμα για αιώνες.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να προσθέσουν φωτεινές, περίπλοκες γεύσεις σε οποιοδήποτε γεύμα μαγειρεύετε. Και ενώ δεν χρειάζονται όλα τα πιάτα πολύ κέφι για να γίνουν υπέροχα, οι σεφ σε όλο τον κόσμο βγάζουν τα προς το ζην συνδυάζοντας μπαχαρικά και βότανα με τη μαγειρική εδώ και χρόνια.

Οι γεύσεις σε μπαχαρικά και βότανα συνήθως χρειάζονται χρόνο για να ξεκλειδωθούν και να διαλυθούν στο φαγητό που μαγειρεύετε. Ορισμένες συνταγές απαιτούν μπαχαρικά ή βότανα από νωρίς, για να επιτρέψουν να εμποτιστεί περισσότερη γεύση στο φαγητό. Άλλοι, από την άλλη, τα καλούν αργότερα ως λεπτή γαρνιτούρα ή για παρουσίαση.

Εμείς, εδώ στο Μπράντλεϊ Σμόκερ, Θέλω να επισημάνω ορισμένα επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά με το κάπνισμα τροφίμων. Θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ακόμα πιο γευστικά πιάτα και θα σας δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μαγειρεύετε.

Δημοφιλή μπαχαρικά

Προερχόμενα από ρίζες, φλοιό, σπόρους, μούρα και φρούτα, τα μπαχαρικά έχουν να κάνουν με τις γεύσεις. Μερικές δημοφιλείς συνταγές που χρησιμοποιούνται στις συνταγές καπνίσματος τροφίμων περιλαμβάνουν:

  • Αρωματοπιπέρι
  • Σελινοριζα
  • Σκόνη κανέλας
  • Ξυλάκια κανέλας
  • Σκόνη κανέλας
  • Γαρίφαλο
  • Σπόροι κόλιανδρου
  • Σπόρος κύμινου
  • Σκόνη σκόρδου
  • Τζίντζερ σε σκόνη
  • Σκόνη μουστάρδας
  • Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • Σκόνη κρεμμυδιού
  • Paprika
  • Κόκκους πιπεριού

Αν έχετε συναντήσει κάποιο από τα Οι συνταγές του Μπράντλεϊ, μάλλον έχετε παρατηρήσει ότι πολλά από αυτά ζητούν αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά σε άλμη και μαρινάδες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαλύτες όπως το νερό, το αλκοόλ και τα λίπη βοηθούν στη διάλυση και το ξεκλείδωμα των γεύσεων και τονίζουν τη γεύση τους. Να το θυμάστε αυτό όταν πειραματίζεστε μόνοι σας. Για να πάρετε περισσότερη γεύση από τα καρυκεύματα σας, δώστε τους ένα διαλύτη και δώστε τους χρόνο.

Η θερμότητα βοηθά στην επιτάχυνση της διάλυσης, γι' αυτό οι σεφ συχνά ξεκινούν τα πράγματα με ένα ζεστό τηγάνι με λάδι, προσθέτοντας πιεσμένο σκόρδο, κρεμμύδια, μπαχαρικά και ξηρά βότανα.

Η χαμηλή, αργή διαδικασία καπνίσματος των τροφίμων δίνει στα μπαχαρικά και τα βότανα άφθονο χρόνο για διάλυση και απορρόφηση, καθιστώντας την την απόλυτη μέθοδο μαγειρέματος.

Δημοφιλή βότανα

Τα βότανα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα είναι αρώματα που προέρχονται από πράσινα φύλλα. Πολλά από αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα φωτεινό περβάζι παραθύρου στο σπίτι σας. Το θυμάρι, η ρίγανη, το σχοινόπρασο, το δεντρολίβανο, οι πιπεριές μαύρες πέρλες, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός και ο βασιλικός κάνουν ιδιαίτερα καλά και είναι πολύ δημοφιλή.

Μια γλάστρα με οποιοδήποτε δεδομένο βότανο που καλλιεργείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα προσφέρει αρκετό καρύκευμα για όλη την οικογένειά σας. Εδώ είναι μερικά άλλα δημοφιλή βότανα για το κάπνισμα τροφίμων:

  • Βασιλικός
  • Δάφνη
  • Βολβοί φαγώσιμοι
  • Ανηθο
  • Oregano
  • Μαϊντανός
  • Δενδρολίβανο
  • ΣΟΦΌΣ
  • Ταϊλανδός Βασιλικός
  • Θυμάρι
  • Εστραγκόν

Φρέσκα εναντίον Ξηρά Βότανα

Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που απαιτεί η συνταγή σας. Η αντικατάσταση φρέσκων με αποξηραμένα βότανα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνταγή. Για παράδειγμα, το κονιοποιημένο φύλλο δάφνης έχει πολύ περισσότερη γεύση από το θρυμματισμένο ή ολόκληρο φύλλο δάφνης.

Γενικά, τρία μέρη φρέσκων βοτάνων είναι περίπου ίσα με ένα μέρος αποξηραμένα. Έτσι, εάν μια συνταγή απαιτεί φρέσκα βότανα και ό,τι έχετε είναι αποξηραμένο, τότε μπορείτε απλώς να αλλάξετε τις κουταλιές της σούπας σε κουταλάκια του γλυκού και voila. Δεν είναι ακριβής επιστήμη, αλλά συνήθως λειτουργεί.

Να είστε δημιουργικοί για να αντικαταστήσετε ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο

Κάθε τόσο, μια συνταγή απαιτεί ένα βότανο ή μπαχαρικό που δεν έχετε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε συχνά να αντικαταστήσετε ένα βότανο ή μπαχαρικό με ένα άλλο. Αυτό μάλλον θα οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή στη γεύση του πιάτου. Έτσι, συνήθως είναι καλύτερο να κάνετε ένα γρήγορο τρέξιμο στο μπακάλικο ή, ακόμα καλύτερα, να χτυπήσετε την πόρτα ενός γείτονα!

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κάνει τους δημιουργικούς χυμούς να ρέουν, εκτός από το να σας προτρέπει να αλλάζετε περιστασιακά τα μπαχαρικά και τα βότανα που χρησιμοποιείτε στο επόμενο πιάτο καπνίσματος! Και όπως πάντα, αφήστε ένα σχόλιο!

Η Bradley Smoker είναι κατασκευαστής προϊόντων καπνίσματος τροφίμων υψηλής ποιότητας, μπισκότων και συνταγών καπνίσματος τροφίμων.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να προσθέσουν φωτεινές, περίπλοκες γεύσεις σε οποιοδήποτε γεύμα μαγειρεύετε. Και ενώ δεν χρειάζονται όλα τα πιάτα πολύ κέφι για να γίνουν υπέροχα, οι σεφ σε όλο τον κόσμο βγάζουν τα προς το ζην συνδυάζοντας μπαχαρικά και βότανα με τη μαγειρική εδώ και χρόνια.

Οι γεύσεις σε μπαχαρικά και βότανα συνήθως χρειάζονται χρόνο για να ξεκλειδωθούν και να διαλυθούν στο φαγητό που μαγειρεύετε. Ορισμένες συνταγές απαιτούν μπαχαρικά ή βότανα από νωρίς, για να επιτρέψουν να εμποτιστεί περισσότερη γεύση στο φαγητό. Άλλοι, από την άλλη, τα καλούν αργότερα ως λεπτή γαρνιτούρα ή για παρουσίαση.

Εμείς, εδώ στο Μπράντλεϊ Σμόκερ, Θέλω να επισημάνω ορισμένα επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά με το κάπνισμα τροφίμων. Θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ακόμα πιο γευστικά πιάτα και θα σας δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μαγειρεύετε.

Δημοφιλή μπαχαρικά

Προερχόμενα από ρίζες, φλοιό, σπόρους, μούρα και φρούτα, τα μπαχαρικά έχουν να κάνουν με τις γεύσεις. Μερικές δημοφιλείς συνταγές που χρησιμοποιούνται στις συνταγές καπνίσματος τροφίμων περιλαμβάνουν:

Μπαχάρι, σέλινο, σκόνη κανέλας, ξυλάκια κανέλας, σκόνη κανέλας, γαρύφαλλο, κόλιανδρος, σπόρος κύμινου, σκόρδο σε σκόνη, τζίντζερ σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη, σκόνη μοσχοκάρυδου, σκόνη κρεμμυδιού και κόκκοι πιπεριού πάπρικας.

Αν έχετε συναντήσει κάποιο από τα Οι συνταγές του Μπράντλεϊ, μάλλον έχετε παρατηρήσει ότι πολλά από αυτά ζητούν αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά σε άλμη και μαρινάδες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαλύτες όπως το νερό, το αλκοόλ και τα λίπη βοηθούν στη διάλυση και ξεκλείδωμα των γεύσεων, ενώ τονίζουν τη γεύση τους. Να το θυμάστε αυτό όταν πειραματίζεστε μόνοι σας. Για να πάρετε περισσότερη γεύση από τα καρυκεύματα σας, δώστε τους ένα διαλύτη και δώστε τους χρόνο.

Η θερμότητα βοηθά στην επιτάχυνση της διάλυσης, γι' αυτό οι σεφ συχνά ξεκινούν τα πράγματα με ένα ζεστό τηγάνι με λάδι, προσθέτοντας πιεσμένο σκόρδο, κρεμμύδια, μπαχαρικά και ξηρά βότανα.

Η χαμηλή, αργή διαδικασία καπνίσματος των τροφίμων δίνει στα μπαχαρικά και τα βότανα άφθονο χρόνο για διάλυση και απορρόφηση, καθιστώντας την την απόλυτη μέθοδο μαγειρέματος.

Δημοφιλή βότανα

Τα βότανα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα είναι αρώματα που προέρχονται από πράσινα φύλλα. Πολλά από αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα φωτεινό περβάζι παραθύρου στο σπίτι σας. Το θυμάρι, η ρίγανη, το σχοινόπρασο, το δεντρολίβανο, οι πιπεριές μαύρες πέρλες, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός και ο βασιλικός κάνουν ιδιαίτερα καλά και είναι πολύ δημοφιλή.

Μια γλάστρα με οποιοδήποτε δεδομένο βότανο που καλλιεργείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα προσφέρει αρκετό καρύκευμα για όλη την οικογένειά σας. Εδώ είναι μερικά άλλα δημοφιλή βότανα για το κάπνισμα τροφίμων:

Βασιλικός, Δάφνη, Σχοινόπρασο, Άνηθος, Ρίγανη, Μαϊντανός, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Βασιλικός Ταϊλάνδης, Θυμάρι και Εστραγκόν.

Φρέσκα εναντίον Ξηρά Βότανα

Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που απαιτεί η συνταγή σας. Η αντικατάσταση φρέσκων με αποξηραμένα βότανα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνταγή. Για παράδειγμα, το κονιοποιημένο φύλλο δάφνης έχει πολύ περισσότερη γεύση από το θρυμματισμένο ή ολόκληρο φύλλο δάφνης.

Γενικά, τρία μέρη φρέσκων βοτάνων είναι περίπου ίσα με ένα μέρος αποξηραμένα. Έτσι, εάν μια συνταγή απαιτεί φρέσκα βότανα και ό,τι έχετε είναι αποξηραμένο, τότε μπορείτε απλώς να αλλάξετε τις κουταλιές της σούπας σε κουταλάκια του γλυκού και voila. Δεν είναι ακριβής επιστήμη, αλλά συνήθως λειτουργεί.

Να είστε δημιουργικοί για να αντικαταστήσετε ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο

Κάθε τόσο, μια συνταγή απαιτεί ένα βότανο ή μπαχαρικό που δεν έχετε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε συχνά να αντικαταστήσετε ένα βότανο ή μπαχαρικό με ένα άλλο. Αυτό μάλλον θα οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή στη γεύση του πιάτου. Έτσι, συνήθως είναι καλύτερο να κάνετε ένα γρήγορο τρέξιμο στο μπακάλικο ή, ακόμα καλύτερα, να χτυπήσετε την πόρτα ενός γείτονα!

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κάνει τους δημιουργικούς χυμούς να ρέουν, εκτός από το να σας προτρέπει να αλλάζετε περιστασιακά τα μπαχαρικά και τα βότανα που χρησιμοποιείτε στο επόμενο πιάτο καπνίσματος! Και όπως πάντα, αφήστε ένα σχόλιο!

Η Bradley Smoker είναι κατασκευαστής προϊόντων καπνίσματος τροφίμων υψηλής ποιότητας, μπισκότων και συνταγών καπνίσματος τροφίμων.